Wij zijn momenteel gesloten
Hoe selecteer je voor iedere ruimte in je huis de juiste vloer?

Hoe selecteer je voor iedere ruimte in je huis de juiste vloer?

06 Juli 2021 • Hoofdcategorie

Het uitkiezen van een nieuwe vloer is ontzettend leuk, alleen ook behoorlijk lastig. Tegenwoordig is de keuze zo groot, met zoveel opties en diverse eigenschappen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Niet elke vloer is namelijk geschikt voor elke ruimte of interieurstijl. In dit artikel leggen wij het je uit.

 

Welke soorten vloeren?

Bij LaminaatenParket.nl hebben wij een ruime keuze uit verschillende soorten vloeren. Zoals laminaat, PVC en echt hout. Deze vloeren hebben zoals eerder vermeld elk hun eigen eigenschappen en voor- en nadelen. 

 

 •  Laminaat is een zeer populaire vloersoort. Het lijkt erg op hout, is onderhoudsvriendelijk en in veel dessins verkrijgbaar. Ook is het eenvoudig zelf te leggen en te combineren met vloerverwarming. Het nadeel van laminaat is dat het niet geluidsarm is en krasjes of andere beschadigingen lastig zijn weg te werken.

  6843 laminate LD250 Ambiente 01 scr3

 •  PVC is net als laminaat, een kunststofvloer. PVC beschikt over een beschermende toplaag en is ook in veel dessins verkrijgbaar. Een PVC vloer is waterbestendig, geluiddempend en ook goed te combineren met vloerverwarming. Het nadeel van een PVC vloer is dat het een egale basisvloer vereist, het is hierdoor lastiger zelf te leggen. Ook is de vloer gevoeliger voor krasjes en andere beschadigingen. • Een houten vloer geeft een authentieke look aan je ruimte. Elke plank van een houten vloer is uniek met zijn eigen nerven. Daarnaast kan een houten vloer ontzettend lang meegaan en is het dus zeer duurzaam. Het nadeel is dan wel dat een houten vloer erg goed moet worden onderhouden om zo mooi te kunnen blijven.

 

Voldoende keuze dus! Dit zijn de meest voorkomende vloeren bij LaminaatenParket.nl. Natuurlijk zijn tegels of tapijt ook goede opties als vloerbedekking voor jouw ruimte. 

 

In welke ruimte?

 

 • De beste vloer voor de woonkamer:
  In de woonkamer wordt het meest geleefd, hier spendeert men vaak de meeste tijd en wordt ook bezoek ontvangen. Het is aan te raden om een vloer te nemen die tegen een stootje kan en eenvoudig te onderhouden is. De beste vloeren voor de woonkamer zijn volgens ons een laminaatvloer of een PVC vloer. Indien je toch een authentieke, natuurlijke uitstraling wilt, kun je kiezen voor een houten vloer. Houd hierbij wel rekening met het nodige onderhoud.

 

 • De beste vloer voor de keuken
  In de keuken is er een grote kans dat er wel eens wat wordt geknoeid, het is tenslotte de ruimte waarin je kookt. Wij raden daarom aan om een vloer te nemen die waterproof en eenvoudig te onderhouden is zoals PVC, tegels of laminaat indien dit waterproof is. 

 

 • De beste vloer voor de slaapkamer
  Een goede keuze als vloerbedekking voor de slaapkamer is PVC of tapijt. Deze vloerbedekkingen hebben namelijk een geluiddempende werking en voelen niet koud aan, in tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat of echt hout. Wel zo fijn in de slaapkamer.

 • De beste vloer voor de badkamer
  De badkamer is vaak nat en vochtig, hierdoor blijft er weinig keuze over aangezien laminaat, hout en parket niet goed tegen vocht kunnen. PVC is daarom een zeer geschikte optie als vloer in de badkamer omdat dit waterproof is. Tegels zijn ook goed mogelijk, al is PVC ook verkrijgbaar in tegels.

  6847 MeisterDesign DD Ambiente 01 scr
Tips en advies

Als het goed is heb je nu een helder idee van hoe je voor elke ruimte in je huis de juiste vloer selecteert. Heb je toch nog vragen of advies nodig? Dan kun je altijd contact opnemen met ons. Voor persoonlijk advies van onze specialisten kunt u natuurlijk ook langskomen bij een van onze showrooms.

Populaire blogs op laminaatenparket.nl
Snel jouw nieuwe vloer laten leggen?
01 September 2021 • Hoofdcategorie
Laminaat repareren doe je zo!
26 Augustus 2021 • Laminaat vloeren
Dit zijn de favoriete vloeren van De Huismuts!
19 Augustus 2021 • In de media