100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Tips bij het kiezen van een visgraat vloer

24 april, 2023 · Hoofdcategorie

De visgraat vloer is inmiddels niet meer weg te denken, overal zie je hem terugkomen en de populariteit van de visgraatvloer blijft onverminderd. Maar wist je dat er enorm veel soorten, kleuren en materialen zijn? Om te zorgen dat jij de juiste keuze maakt met je visgraat voer geven we je graag een aantal tips voor het uitkiezen van de juiste visgraat vloer.

De kleur van de visgraat vloer

Het is belangrijk om goed na te denken wat je met de kleur wilt in je woning, de kleur van je visgraat vloer is namelijk net zo belangrijk! Op een lichte vloer zul je gemakkelijk vlekken zien, terwijl een donkere kleur vloer er voor zorgt dat de ruimte optisch kleiner lijkt. Met bijvoorbeeld kleine kinderen of veel huisdieren is een lichte visgraat vloer misschien niet het verstandigste omdat de visgraatvloer dan snel vies zal zijn. Heb je bijvoorbeeld een kleinere woonkamer die je ruimer wilt laten lijken? Dan kan een lichte visgraat vloer juist een uitkomst bieden. Dit is waarom je van tevoren goed moet bedenken wat voor effect je wilt creëren.

De locatie van de visgraat vloer

De locatie van je visgraat vloer is natuurlijk net zo belangrijk. Wil je bijvoorbeeld een houten visgraat vloer leggen in je keuken? Dan moet je rekening houden met dat de vloer tegen een stootje moet kunnen en stevig moet zijn. Zeker in de keuken, waar het nog wel eens voorkomt dat er iets spat of valt.

Wil je een houten visgraat vloer in de woonkamer leggen, houdt dan rekening met de vloerverwarming indien deze aanwezig is. Vloerverwarming zorgt er namelijk voor dat je houten vloer kan uitdrogen. Sommige vloerverwarmingen zijn namelijk niet geschikt voor visgraat vloeren.

Visgraat vloeren

[BLKS-PLZ-0016] Palazzo Visgraat XL (Visgraat XL 77)
Palazzo Visgraat XL
Vanaf € 36,95 per m2 36.95
[BLKS-PLZ-0015] Palazzo Visgraat XL (Visgraat XL 76)
Palazzo Visgraat XL
Vanaf € 36,95 per m2 36.95
[BLKS-PLZ-0014] Palazzo Visgraat XL (Visgraat XL 75)
Palazzo Visgraat XL
Vanaf € 36,95 per m2 36.95
[BLKS-PLZ-0013] Palazzo Visgraat XL (Visgraat XL 74)
Palazzo Visgraat XL
Vanaf € 36,95 per m2 36.95
[17121-D] Palazzo Visgraat XL (Visgraat XL 73)
Palazzo Visgraat XL
Vanaf € 36,95 per m2 36.95
<
>

De kwaliteit van een visgraat vloer

Bedenk je ook van tevoren hoe intensief je jouw visgraat vloer zal gaan gebruiken. Wordt er veel op gelopen? Veel op gespeeld? Zo kun je bepalen hoe intensief de vloer gebruikt wordt. Heb jij een ruimte die intensief belopen wordt, dan is het verstandig om een visgraat vloer te kiezen met een hoge gebruiksklasse en een dikke toplaag. Hoe dikker de toplaag, hoe langer de vloer mee gaat. De waarde van de gebruiksklasse geeft daarnaast ook aan hoe stevig een vloer is, dit is ook erg handig om in gedachten te houden bij het uitkiezen van een kwalitatief goede visgraat vloer.

De bijkomende kosten

Op het moment dat je een visgraat vloer hebt gevonden die echt bij jouw past is dat natuurlijk super. Al is het wel goed om de bijkomende kosten in je achterhoofd te houden. Denk hierbij aan een passende ondervloer, lijm, kun je de vloer zelf leggen of laat je het leggen? Deze kosten zijn namelijk ook aanwezig. Als je een visgraat vloer hebt uitgekozen is het namelijk zaak dat deze goed, professioneel gelegd wordt in je woning. Wij raden het daarom aan om te kiezen voor onze legservice. Onze vakmensen zijn kundig en ervaren, zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Conclusie

Dit waren onze tips voor het kiezen van een visgraat vloer. Ben je op zoek naar een visgraat vloer? Neem dan een kijkje in ons assortiment. Wil je toch nog meer informatie of persoonlijk advies van onze specialisten? Kom dan gerust langs in een van onze showrooms.

Visgraat vloer nodig? Bekijk onze visgraat vloeren.

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging