Wij zijn momenteel gesloten.
Traprenovatie met laminaat, parket of PVC? Deze 10 zaken moet je weten

Traprenovatie met laminaat, parket of PVC? Deze 10 zaken moet je weten

16 Juli 2019 • Hoofdcategorie

Renoveer slijtage, voorkom uitglijden op gladde trappen of personaliseer uw trap compleet naar uw eigen smaak: met traprenovatie PVC, laminaat of parket is alles mogelijk! Een traprenovatie is echter geen makkelijke klus, met onderstaande punten kunt u zich daarom alvast oriënteren op uw keuze.

Ons team van specialisten staat daarnaast voor u klaar om u verder te helpen bij uw traprenovatie. Wij vinden het namelijk van groot belang om samen met u een duurzame oplossing te kiezen zodat uw trap er niet alleen prachtig uitziet, maar ook lang meekan en veilig is.

 

1. Make-over trap

Is uw trap toe aan een make-over? Wilt u een snelle, eenvoudig oplossing om uw trap een nieuwe uitstraling te geven? Kies ervoor om uw trap te renoveren en uw hal of entree krijgt gegarandeerd een frisse, nieuwe look. Bij LaminaatenParket.nl hebben we vrijwel altijd een passende oplossing bij de hand, wij laten u dan ook graag alle mogelijkheden zien. 

 

2. Slijtage trap

Over het algemeen heeft een trap veel te verduren en veel trappen vertonen dan ook slijtage van het dagelijks op- en aflopen. Het is dan ook niet vreemd dat veel trappen slijtage vertonen. De mate van het gebruik en de slijtage kunnen u helpen bij het kiezen tussen de verschillende renovatie opties.

 

 laminaatenparket.nl gesloten trap traprenovatie laminaat pvc parket

 

3. Veiligheid trap

Ook vanwege veiligheidsoverwegingen kan het verstandig zijn om uw trap te renoveren. Het uitglijden op een gladde, houten trap voorkomt u bijvoorbeeld door antislip-strips aan te brengen. Deze worden per stuk op elke trede geplaatst. Neem dit mee in uw plan voor de renovatie van uw trap.

 

4. Trap schilderen

Wilt u uw trap een frisse uitstraling geven? Dan kunt u ervoor kiezen om uw trap zelf te schilderen. Met schilderen behoudt u de look & feel van uw trap, echter is het wel een tijdrovende klus. Ook is het belangrijk om te weten dat u de trap niet kunt gebruiken totdat de verf droog is. Dit geldt uiteraard voor elke verflaag. Indien u daarentegen kiest voor een traprenovatie bij LaminaatenParket.nl, kan uw nieuwe trap binnen een dag in orde worden gemaakt met een van onderstaande opties. 

 

laminaatenparket.nl gesloten trap traprenovatie laminaat pvc parket

 

5. Overzettreden trap

Voor een grondige renovatie van uw trap kunt u de bestaande treden vervangen door overzettreden. Deze overzettreden bestaan in zowel PVC, parket als laminaat. Ze worden eerst op maat gesneden en vervolgens in één klap over de traptreden heen geplaatst. Deze overzettreden worden altijd geplakt. De overzettreden kunnen eventueel gebruikt worden voor een open trap, maar deze worden vaak hevig afgewerkt wat voor een grover resultaat zorgt.

 

 

6. Traprenovatie PVC

Bij een traprenovatie met PVC kiest u voor een sterk materiaal dat bestendig is tegen slijtage en vocht. Ideaal voor een huishouden met kinderen of huisdieren. Bij een traprenovatie PVC wordt gebruik gemaakt van een egaliseerprofiel. PVC is dun materiaal wat op de traptreden wordt geplakt, hierdoor is een egaliseerprofiel van slechts 1,5mm voldoende om de hoeken af te dekken. Gewone hoekprofielen zoals bij laminaat zijn dus niet nodig omdat er veel minder hoogte overbrugd hoeft te worden. De egaliseerprofielen zijn verkrijgbaar in het zilver en zwart. Een open trap kan ook met PVC bekleed worden, houd hier ook rekening met de egaliseerprofielen. Deze worden aan alle zijden van de traptreden geplaatst.

 

7. Traprenovatie laminaat

U kunt uw trap op twee manieren met laminaat renoveren. Als eerste optie kunt u kiezen voor overzettreden gemaakt van HDF (High Density Fiberboard), deze overzettreden zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als laminaat. Een andere optie is om de trapmet laminaat af te laten werken. Het laminaat wordt dan op de traptreden geplakt. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van hoekprofielen om de zijdes af te werken,deze kunnen geplaatst worden in de kleur van het laminaat zelf of een contrasterende kleur. Een traprenovatie met laminaat op een open trap raden wij meestal af omdat alle zijden dan worden afgewerkt met de hoekprofielen, dit geeft al snel een wat massiever resultaat. Ons advies is dan om voor PVC of trapbekleding met tapijt te kiezen. 

 

laminaatenparket.nl open trap traprenovatie laminaat pvc parket

 

8. Traprenovatie parket

Indien u uw trap met massief hout wilt laten renoveren, kunt u kiezen voor parket. De overzettreden worden eerst op maat gezaagd en vervolgens professioneel bij u geplaatst. Ook de stootborden kunnen van hetzelfde materiaal worden geplaatst. Bij een traprenovatie met parket heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een zwarte, rubberen antislipstrip. Dit voorkomt eventueel uitglijden op de houten traptreden.

 

9. Trapbekleding tapijt

Wilt u geen PVC, laminaat of parket voor uw traprenovatie? Wij zijn ook gespecialiseerd in traprenovatie met tapijt! Trapbekleding met tapijt voelt zacht aan en werkt geluiddempend. Met tapijt heeft u de mogelijkheid om de zijkanten van de trap erbij te bekleden, maar ook de stootborden. Hiermee kunt u dus de complete trap bekleden. U heeft uiteraard ook de optie om toch witte stootborden te plaatsen om de trapbekleding te ‘breken’. Ook voor een open trap is tapijtbekleding een perfecte keuze.

 

laminaatenparket.nl trapbekleding tapijt traprenovatie tapijt gesloten trap

 

10. Houd rekening met stootborden op de trap

Kiest u voor parket, laminaat of PVC op een gesloten trap? Er worden altijd stootborden geplaatst. Op het moment dat we een trap plaatsen, heeft u aan de achterkant namelijk altijd de zaagsnede - het stootbord plaatsen wij hier overheen. Bedenk daarom alvast of u eenheid wilt creëren door alles in één klap door te leggen of dat u er witte stootborden tussen laat plaatsen. De mogelijkheden zijn eindeloos en wij helpen u graag bij uw keuze. 

 

Meer informatie over traprenovatie

Wilt u meer informatie ontvangen over traprenovatie of heeft u behoefte aan advies voor uw persoonlijke situatie? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken via de Live Support chat op de website, 070 - 312 1890 of via info@laminaatenparket.nl. Komt u liever even langs? U bent van harte welkom in één van onze showrooms in Den Haag, Alkmaar, Utrecht, Roelofarendsveen, Almere, Amsterdam of Haarlem.

 

 

Populaire blogs op laminaatenparket.nl
Woonkamer inrichten met een multiplank visgraat!
27 Maart 2020 • Hoofdcategorie
Let op: Gewijzigde openingstijden tot en met 1 juli
16 Maart 2020 • Hoofdcategorie
De juiste vloer kiezen voor uw woning in 5 stappen
29 Oktober 2019 • Hoofdcategorie