100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Visgraat vloer in een kleine ruimte, kan dat?

24 april, 2023 · Hoofdcategorie


Wanneer je bezig bent met een kleine ruimte inrichten zul je vast nadenken over hoe je de kamer optisch groter kan laten lijken. Er zijn hiervoor verschillende manieren. Zo kunnen bepaalde kleuren verf op de muren al heel veel doen. Ook speelt de vloer hierin een belangrijke rol, vaak hoor je dat een lichte vloer de ruimte groter doet lijken. Hoe zit dit met een visgraat? Wij vertellen je graag alles over de effecten van een visgraat vloer in een klein huis.


Wat is een visgraat vloer eigenlijk?

Een visgraat vloer is een vloer waarbij de planken loodrecht op elkaar worden gelegd. Door deze legwijze ontstaat er een patroon dat vergelijkbaar is met een visgraat. Vandaar ook de naam voor dit type vloerbedekking. Vroeger werd deze vloer voornamelijk gebruikt voor herenhuizen. Hierdoor heeft het zelfs vandaag de dag nog een luxe imago. De groeven van een visgraat vloer gaan traditioneel trapsgewijs.

Soorten en kleuren, van modern tot gewaagd

Wij hebben verschillende soorten visgraat vloeren in ons assortiment. Zo zijn er de houten visgraat vloeren, maar ook visgraat vloeren van PVC of laminaat. Naast het verschil in soort hebben we ook een uitgebreid assortiment in kleur. Hierbij kun je denken aan een betonlook visgraat of helemaal zwart. Uiteraard zijn er ook veel houtlook en natuurlijke tinten beschikbaar.

Een visgraat vloer is een vloertrend die de komende jaren zonder twijfel populair blijft. Het is een zeer geliefd product door de charmes en uitstraling. Deze vloer is tijdloos en elegant en past in bijna iedere ruimte. Dit maakt een visgraat vloer ook geschikt voor een kleine woonkamer. 

Onze keuze

[14104-E] Rustico Visgraat (klr. 50 - Urban Natural)
Rustico Visgraat
Vanaf € 30,95 per m2 30.95
[15738-C] Charente Visgraat XL (977947)
Charente Visgraat XL
Vanaf € 39,95 per m2 39.95
[15999-A] Charente Visgraat (197276)
Charente Visgraat
Vanaf € 34,50 per m2 34.5
[14104-B] Rustico Visgraat (klr. 20 - Pure Natural)
Rustico Visgraat
Vanaf € 30,95 per m2 30.95
[17121-C] Palazzo Visgraat XL (Visgraat XL 72)
Palazzo Visgraat XL
Vanaf € 36,95 per m2 36.95
[17121-B] Palazzo Visgraat XL (Visgraat XL 71)
Palazzo Visgraat XL
Vanaf € 36,95 per m2 36.95
[15738-B] Charente Visgraat XL (977946)
Charente Visgraat XL
Vanaf € 39,95 per m2 39.95
[16004-B] Charente Visgraat XL (64)
Charente Visgraat XL
Vanaf € 39,95 per m2 39.95
<
>

Hoe kan een visgraat vloer passen in een kleine ruimte? 

Zoals hierboven al geschreven zijn er meerdere manieren om een kleine ruimte optisch groter te laten lijken. Zo kunnen lichte kleuren verf op het plafond en de muren al heel erg veel doen met het ruimtelijke effect. Ook bepaalde woonaccessoires hebben een effect op de ruimte. De vloer speelt hierin ook een belangrijke rol. Een visgraat vloer kan een ruimte ook optisch groter laten lijken. 

Maakt visgraat vloer kleiner? Nee, zeker niet!

Allereerst is het belangrijk om de visgraat vloer in een kleine ruimte de goede richting op te leggen. Om een kleine ruimte optisch groter te laten lijken leg je de punt van de visgraat in de lengte van de ruimte. Hierdoor lijkt de ruimte breder en langer.

Over het algemeen is het zo dat op het moment dat je een grote ruimtes hebt, lange planken er voor zorgen dat optisch de ruimte langer wordt. Een brede plank maakt de ruimte juist breder. Kies je voor een visgraat vloer in een kleine ruimte, dan laten smalle planken de ruimte optisch groter lijken.

Groeven

De diepte van een v-groef is volledig afhankelijk van welk materiaal je kiest. Een v-groef heeft invloed op hoe de visgraat vloer er uit komt te zien in een ruimte. De v-groef zit aan de kopse kant maar ook aan de lange kant van een plank en is de ruimte tussen de planken. Een visgraat vloer van laminaat heeft bijvoorbeeld een diepere v-groef dan bijvoorbeeld een visgraat PVC vloer. In een van onze vestigingen kunnen we op basis van jouw woonwensen, budget en materiaal een passend persoonlijk advies geven. 

Plinten

Als laatste is de kleur van de plinten ontzettend belangrijk. De kleur van de plint bepaalt namelijk ook wat het doet met de ruimte. Kies je voor een andere kleur plakplinten dan de kleur van de vloer? Dan zal dit er voor zorgen dat de ruimte wat kleiner lijkt. Plakplinten zijn vaak alleen noodzakelijk bij deurposten of een klik vloer. Wanneer je een plak PVC hebt adviseren wij altijd mooie hoge witte plinten voor een rustig en ruimtelijk effect, witte hoge plinten zorgen er namelijk voor dat de ruimte groter lijkt, ga daarom niet voor zwart.

Het leggen van een visgraat vloer

De wijze van het leggen is bij een visgraat vloer ontzettend belangrijk. Het leggen van een visgraat vloer is vakwerk en kost best wat tijd en moeite. Het is namelijk erg belangrijk dat de vloer precies en nauwkeurig gelegd wordt. Je kunt er voor kiezen om de visgraat vloer zelf te leggen. Ben je zelf niet zo handig? Dan kunnen onze vakmensen je hiermee helpen. Alle vestigingen beschikken namelijk over een deskundige legservice. Zo wordt je nieuwe visgraat vloer voor een goede prijs vakkundig door onze specialisten gelegd. 

Tot slot: visgraat in een kleine ruimte, kan dat?

Het antwoord op deze vraag is: ja, deze vloer past heel erg goed in een kleine ruimte. Een visgraat vloer in combinatie met een passende kleur verf op de muren en de juiste woonaccessoires kan een kleine ruimte optisch omtoveren in een grote ruimte. Hierbij is de legrichting, de v-groef en de plint kleur ook erg belangrijk. Een visgraat is verkrijgbaar in verschillende materialen; laminaat, PVC of hout. 

De prijs is volledig afhankelijk van het type materiaal, de afwerking en de kleur van de vloer. Voor een persoonlijk advies over een visgraat vloer in een klein huis kun je langskomen bij een van de vestigingen of kun je contact opnemen via onze website. Onze specialisten helpen je graag verder met al je vragen over een visgraat vloer in een kleine ruimte. 

Ook voor normale laminaat, PVC of houten vloeren ben je bij ons aan het juiste adres!

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging