Wij zijn momenteel gesloten.
De juiste vloer kiezen voor uw woning in 5 stappen

De juiste vloer kiezen voor uw woning in 5 stappen

29 Oktober 2019 • Hoofdcategorie

De juiste vloer kiezen voor uw woning in 5 stappen

De juiste vloer kiezen is uiteraard een kwestie van smaak, er zijn onwijs veel verschillende soorten vloeren. Om u een beetje op weg te helpen hebben we 5 stappen die handig zijn wanneer er een keuze gemaakt moet worden voor een vloer. Uiteraard is de eerste stap naar ons komen! Ha, dit is natuurlijk geheel aan u maar we adviseren u graag en hebben gigantisch veel type vloeren, hierdoor zit er altijd iets bij en profiteert u ook nog eens van de laagste prijsgarantie. 

1. Vloer kiezen voor het type woning?

Vloer in een woonhuis 

Wanneer u beschikt over een woonhuis is alles mogelijk, zowel een houten vloer, PVC vloer als laminaatvloer kan geplaatst worden. Een nieuwe vloer in een woonhuis betekent dus volop keuze!

vloer kiezen01

 De luxe uitstraling van een houten visgraat vloer is moeilijk te overtreffen

Vloer in een appartement

Wanneer u in een appartement woont zijn er vele opties, wel is het van belang dat de woning beschikt over een zwevende dekvloer, oudere woningen willen nog wel eens een hele oude bouwvloer hebben dan adviseren we de vloer zwevend te leggen of u aan de 10DB richtlijnen te houden. Verder is het van groot belang om te kijken naar eventuele regels van de VVE, vaak wordt hierin aangegeven dat u vloer moet voldoen aan de 10DB verplichting. 

10DB Regel

De 10DB regel heeft alleen betrekking op het contact geluid oftewel, het geluid dat naar beneden gaat. 

Meestal wordt er verlangd door de VVE om een geluidsreducerende ondervloer te plaatsen. Een geluidsreducerende ondervloer houdt in dat uw ondervloer een vermindering van geluid naar de benedenburen moet realiseren dat uitgedrukt wordt in Decibel oftewel 10 decibel.

Wanneer u in een nieuwbouwwoning bent gaan wonen na 2018 en is de woning gebouwd via het nieuwe bouwbesluit dan dient de bouwer of aannemer een nul DB-vloer gerealiseerd te hebben, vraag dit goed na bij aanschaf van uw appartement of huis. 

2. Welke vloer kiezen we bij welke ruimte?

Een houten vloer, PVC vloer of laminaat vloer kunt u in iedere ruimte leggen, zowel in een keuken, badkamer woonkamer en slaapkamer. Wel zijn er eigenschappen van iedere vloer waar u rekening mee kunt houden.

Hierbij kunt u denken aan krasbestendig, waterafstotend, onderhoud en het type plaatsing (een vloer met klik verbinding of een die verlijmd wordt aan uw vloer).  

Welke vloer kiezen mensen met kinderen of huisdieren?

Wanneer er kinderen of huisdieren in een gezin aanwezig zijn houden mensen vaak rekening met het feit dat de vloer tegen een stootje moet kunnen. Een laminaat vloer is een ideale keuze wanneer deze waterafstotend, krasbestendig en over gebruiksklasse 32 of hoger beschikken.

Welke vloer kiezen mensen die voor weinig onderhoud gaan?

Wanneer er gekozen wordt voor een onderhoudsvriendelijke vloer wordt de keuze gemaakt voor een laminaat of PVC vloer, deze vloeren zijn gemakkelijk schoon te maken met de juiste schoonmaakmiddelen. Een houten vloer vergt iets meer onderhoud dan laminaat of een PVC vloer. 

vloer kiezen 02

Mooie laminaat vloer is bijna niet van echt hout te onderscheiden!

3. Patroon, planken of betonlook?

Het kiezen van de juiste patronen of uitstraling is een kwestie van smaak. Wat u mooi vindt, is voor u geschikt! 

Zowel een Hongaarse punt, visgraat vloer als planken motief is geschikt voor alle soorten vloeren (echt hout, laminaat en PVC vloeren). Wanneer u kiest voor een betonlook kunt u kiezen uit laminaat en PVC vloeren. 

Daarentegen kan er weinig op tegen de luxe uitstraling van een echte houten vloer. 

vloer kiezen 05

 Een Laminaat vloer van Quickstep gelegd in een badkamer

vloer kiezen 03

 Een visgraat PVC vloer in een kantoorruimte

vloer kiezen 04

Laminaat Betonlook vloer in de keuken

4. Welke soorten vloeren kunnen bij vloerverwarming?

Vloerverwarming is natuurlijk lekker warm aan de voeten, maar deze warmte moet wel goed door de overgeplaatste vloer heen kunnen komen. PVC vloeren, houten vloeren en laminaat vloeren zijn allemaal te plaatsen in combinatie met vloerverwarming. Het belangrijkste bij vloerverwarming is de ondervloer. Deze moet de juiste warmteweerstand hebben. Wanneer u vloerverwarming heeft en hier een geschikte vloer voor zoekt, kunt u altijd voor advies naar een van onze vestigingen komen, we vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor een mooie warme vloer!

5. Afwerking en plinten

Een vloer afwerken kan met plakplinten of witte plinten, de witte plinten zijn zowel in 7,9 als 12 cm te verkrijgen. Plakplinten zijn ideaal voor de afwerking wanneer er overal voor witte plinten gekozen wordt. Wanneer een vloer om een kozijn, deurpost, drempel of buitendeur gezaagd moet worden kan dit netjes afgewerkt worden met plakplinten. Natuurlijk kunt u ook alleen plakplinten plaatsen als u dit mooier vindt dan witte plinten. 

vloerkiezen 06

Kortom, bij Laminaatenparket.nl kan bijna alles, een lichte/donkere vloer, lange/korte planken of verschillende motieven wij regelen het!  

 

Populaire blogs op laminaatenparket.nl
Woonkamer inrichten met een multiplank visgraat!
27 Maart 2020 • Hoofdcategorie
Let op: Gewijzigde openingstijden tot en met 1 juli
16 Maart 2020 • Hoofdcategorie
De juiste vloer kiezen voor uw woning in 5 stappen
29 Oktober 2019 • Hoofdcategorie