Wij zijn momenteel gesloten
Vloerverwarming en parket: dit moet je weten!

Vloerverwarming en parket: dit moet je weten!

28 September 2021 • Houten vloeren

Parket is een goede combinatie met vloerverwarming. Parket en vloerverwarming zien we steeds vaker voorbij komen bij het leggen van een nieuwe vloer, maar waar moet je precies op letten? Benieuwd hoe dit zit? Je leest er alles over in dit blogartikel!

Vloerverwarming in combinatie met parket

‘’Is deze vloer geschikt voor vloerverwarming?’’ is een van de meest voorkomende vragen die wij te horen krijgen van onze klanten bij het uitkiezen van een vloer. Gelukkig voldoen de meeste parketvloeren aan de eisen van vloerverwarming. Je wilt tenslotte wel een vloer die de warmte ook goed vasthoudt. Heb je advies nodig of wil je weten welke vloer valt te combineren met welk type vloerverwarming? Neem dan contact op met één van onze vestigingen.

Highcompressed 2093919873

Voordelen van parket op vloerverwarming

Het leggen van parket op vloerverwarming heeft vele voordelen. Wij delen deze voordelen graag met je! 

  • traditioneel parket of houten vloeren houden goed warmte vast, dit zorgt ervoor dat je minder hoeft te stoken! Vloerverwarming onder een houten vloer is daarom ideaal. 

  • zelfs zonder vloerverwarming voelt parketin verhouding tot bijvoorbeeld een tegelvloer niet koud aan bij het lopen met blote voeten. Dit heeft te maken met de lage warmtegeleidingscoëfficiënt van hout.

  • Meer ruimte in de woning: dankzij de vloerverwarming zijn radiatoren niet meer nodig en kunnen deze verwijderd worden. Dit creëert een ruimtelijk gevoel en het ziet er mooier uit.

 

Meer informatie nodig, of persoonlijk advies? Kom langs bij onze showroom!

Leggen van vloerverwarming met parket

Zelf een vloer met vloerverwarming leggen kan een ingewikkeld proces zijn, gelukkig biedt LaminaatenParket.nl legservice aan. Onze deskundige, ervaren leggers kunnen uw vloer netjes en strak installeren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hier onze legservices!

 Highcompressed 1390685079

Tips en advies

Na het lezen van dit blogartikel heb je als het goed is heb je een idee waarom parket goed valt te combineren met vloerverwarming. Heb je toch nog vragen of advies nodig? Dan kun je altijd contact opnemen met ons. Voor persoonlijk advies van onze specialisten kunt u natuurlijk ook langskomen bij een van onze showrooms.

 

Populaire blogs op laminaatenparket.nl
Tips bij het kiezen van een visgraat vloer
11 Maart 2022 • Hoofdcategorie
4x de beste woontrends voor 2022
04 Maart 2022 • Hoofdcategorie
Laminaat in de keuken: wel of niet doen?
25 Februari 2022 • Laminaat vloeren