100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

De voordelen van een lichte vloer

24 april, 2023 · Hoofdcategorie
 

In deze blog vertellen wij je meer over de voordelen van een lichte vloer. In veel verschillende soorten interieur stijlen zie je tegenwoordig een lichte vloer terugkomen. Want naast dat een lichte vloer in veel verschillende woningen goed past, heeft het ook een aantal belangrijke voordelen.

De voordelen van een lichte vloer 

  • Een lichte vloer zorgt ten eerste voor meer licht in de ruimte. Dit komt omdat licht beter op een lichte vloer reflecteert. Het versterkt het licht wat de ruimte binnenkomt. Een erg goede optie voor wie weinig daglicht in zijn woning heeft. 
  • Ook zorgt een lichte vloer ervoor dat de ruimte in jouw woning optisch groter lijkt. Een groot voordeel voor wie een kleinere ruimte heeft of houdt van een ruimtelijke uitstraling. Je kunt dit effect nog vergroten door dezelfde vloer in meerdere ruimtes te laten leggen
  • Lichte vloeren komen in veel verschillende woonstijlen goed tot zijn recht. Van modern tot landelijk, je kunt er vrijwel alle kanten mee op. Hoe lichter de vloer, hoe unieker de uitstraling zal zijn. 
  • Een lichte vloer kan goed gecombineerd worden met zowel lichte als donkere meubels en kleuren.

Een lichte vloer met donkere meubels

Op de vraag of je alles in jouw woning dan in een ‘licht’ thema moet houden, nee dat hoeft niet. Waar een ruimte erg donker kan worden bij een donkere vloer gecombineerd met donkere kleuren geeft de combinatie met een lichte vloer juist een speels contrast! Contrasten zorgen over het algemeen dat meubels, vloeren of kleuren meer uitgelicht worden.

Zo kun je een lichte vloer dus goed combineren met een donker meubel. Denk bijvoorbeeld aan die mooie donkere houten tafel die je op deze manier een echt ‘podium’ geeft. 

Zo’n contrast kun je overigens ook creëren met een lichte vloer en een donkere muur. Een combinatie waar veel mensen voor kiezen omdat de kleur van jouw vloer én de muur zo goed tot hun recht komen. Dit geldt andersom ook met een donkere vloer en een lichte muur.

Zie hier een mooi voorbeeld van hoe een lichte vloer ervoor kan zorgen dat de donkere meubels en muur er echt uitspringen:

Onze keuze

[BGGR-00001] Beverly Hills (Rustiek Dubbel Gerookt Naturel 4103)
Beverly Hills
Vanaf € 74,95 per m2 74.95
[ID-01-00962] Beverly Hills (Rustiek Onbehandeld 4100)
Beverly Hills
Vanaf € 74,95 per m2 74.95
[ID-01-00961] Beverly Hills (Rustiek Blank 4105)
Beverly Hills
Vanaf € 74,95 per m2 74.95
[ID-01-00960] Beverly Hills (Rustiek Wit 4102)
Beverly Hills
Vanaf € 74,95 per m2 74.95
[ID-01-00462] Metropole Visgraat XL (Brussel Onbehandeld XL)
Metropole Visgraat XL
Vanaf € 79,97 per m2 79.97
[ID-01-00461] Metropole Visgraat XL (Madrid Invisible geolied + Wax XL)
Metropole Visgraat XL
Vanaf € 79,97 per m2 79.97
<
>

Een lichte vloer met donkere meubels

Hoe zit dat dan met een lichte vloer en lichte meubels? Het toevoegen van lichte meubels aan je lichte vloer zal zorgen voor meer rust in jouw woning. Dit omdat je in één kleurthema blijft en zo een fijne, rustige basis voor de rest van jouw interieur neerzet. Vaak wordt hiervoor gekozen wanneer je houdt van lichte sferen. Lichte sferen komen veel voor in bijvoorbeeld een landelijk of boho interieur. 

Hiernaast zie je een voorbeeld met een lichte houten vloer. Het pluspunt is dat dit ook gelijk zorgt voor een zomerse, frisse sfeer!

Wil je je lichte vloer liever combineren met warme kleuren? Dan raden wij je aan om te kiezen voor een lichte houten vloer met verschillende tinten erin verwerkt. Zo heb je de voordelen van een lichte vloer maar tegelijkertijd een warme, huiselijke uitstraling.

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

Welke soort vloer?

Er zijn veel verschillende soorten lichte vloeren verkrijgbaar. Denk aan lichte houten vloeren, een PVC vloer en of laminaat vloeren. In verschillende kleuren/tinten, structuren of patronen. De soort vloer kan erg bepalend zijn voor jouw interieur. Houd er rekening mee dat niet alle soorten ‘licht’ hetzelfde zijn. Een laminaat vloer die meer neigt naar wit zal weer een compleet andere uitstraling hebben dan lichte houten vloeren. Vind je het lastig om online de juiste vloer te kiezen? Wij helpen je graag een vloer te kiezen die aansluit bij jouw wensen en interieur. Onze specialisten zien je graag in een van onze filialen in Nederland.  

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging