100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Waarom een PVC vloer in de badkamer?

24 april, 2023 · Hoofdcategorie


Wanneer je een nieuwe badkamervloer zoekt, is een PVC vloer of PVC tegels een hele goede optie. Maar waarom? In dit blog artikel lees je alle voordelen van PVC en waarom dit type vloer zeer geschikt is voor je badkamer.

PVC als vloer voor de badkamer

PVC is een veelzijdig materiaal. Het is gemaakt van een thermoplast en daardoor eenvoudig te bewerken. Zo kan je met een PVC vloer ook de uitstraling van een houten, betonnen of tegelvloer in huis halen. Ga voor een luxe of moderne uitstraling in je badkamer met een houten of tegelvloer van PVC.

Naast de eenvoudige bewerking van PVC heeft deze vloer nog vele andere voordelen. Het is een sterk materiaal dat niet snel beschadigd, het werkt geluiddempend en is isolerend. Bovendien is het eenvoudig te onderhouden: schoonmaken kost weinig tijd en moeite. Maar het grote voordeel waardoor PVC zo geschikt is voor badkamers, is dat de vloer vochtbestendig is. 

En dat niet alleen. PVC is niet zo glad als tegels of laminaat en voelt bovendien niet koud aan je blote voeten. Ideaal voor in de badkamer! Let wel op: PVC kan minder goed tegen rubber. Het kan namelijk vlekken achterlaten die je er moeilijk uit krijgt. Pas dus op met rubberen zolen of dopjes/pootjes. Verder is een PVC vloer kras- en slijtvast en heb je nog lang plezier van deze prachtige vloer.

Dus ben je op zoek naar een slijtvaste en waterbestendige vloer voor je badkamer? Die tevens niet te duur is? Dan is PVC misschien wel iets voor jou!

Onze keuze

[17121-C] Palazzo Visgraat XL (Visgraat XL 72)
Palazzo Visgraat XL
Vanaf € 36,95 per m2 36.95
[BLKS-PLZ-0011] Palazzo Rigid Click (Palazzo 750)
Palazzo Rigid Click
Vanaf € 45,85 per m2 45.85
[13437-A] Avanto Click (Beige)
Avanto Click
Vanaf € 50,95 per m2 50.95
[19797-B] Attico Visgraat XL (Visgraat XL 81)
Attico Visgraat XL
Vanaf € 36,95 per m2 36.95
[14688-B] Rustico Rigid (The Rigid kleur 25)
Rustico Rigid
Vanaf € 46,95 per m2 46.95
[TRDX-10-00002] Therdex Chevron (6541)
Therdex Chevron
Vanaf € 49,95 per m2 49.95
[17763-A] BP580 Fisk Hydro-core Clic (510 Richmond Oak)
BP580 Fisk Hydro-core Clic
Vanaf € 60,75 per m2 60.75
[13645-I] Charente XL (5361)
Charente XL
Vanaf € 39,95 per m2 39.95
[15235-C] BP390 Varuna (382)
BP390 Varuna
Vanaf € 38,66 per m2 38.660000000000004
<
>

PVC tegels badkamer: klik of plak?

Wanneer je een PVC vloer wil voor je badkamer kun je kiezen uit twee verschillende legsystemen. Je kan de vloer plakken op de ondervloer met plak PVC of voor klik PVC kiezen. Hiermee klik je de PVC tegels eenvoudig aan elkaar. Een extra voordeel van klik PVC is dat je deze ook weer los kan halen. Zo kan je de vloer ook weer meenemen als je bijvoorbeeld gaat verhuizen of een beschadigde tegel vervangen. 

Je kan beide vloeren zelf leggen in je badkamer. Maar we begrijpen dat dit misschien een spannend of lastig klusje is, zeker als je het voor de eerste keer doet. Met de legservice van LaminaatenParket.nl kan je de PVC vloer professioneel laten leggen. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe vloer van PVC tegels prachtig in je badkamer komt te liggen.

Stijlvol PVC in de badkamer

Bij het kiezen van een badkamervloer wil je natuurlijk dat deze mooi past bij je interieur. PVC biedt eindeloze mogelijkheden. Het is in vele designs, kleuren en structuren verkrijgbaar. Van donkere tegellooks tot lichte houtlooks. Voor iedere interieurstijl is er wel een mooie badkamervloer van PVC.

Wil je bijvoorbeeld een houtlook vloer in de badkamer? Met PVC is dit geen enkel probleem en het staat juist hartstikke luxe! De PVC vloeren lijken net op authentiek hout maar kunnen veel beter tegen vocht en beschadigen minder snel. Zo kan je met een houtlook PVC vloer de sfeer van hout in de badkamer terug laten komen zonder dat de vloer beschadigd. Kies voor een lichte brede plank of een visgraat patroon. Met PVC zijn de mogelijkheden eindeloos.

Een tegelvloer of betonvloer is natuurlijk prachtig in een badkamer maar kan vrij duur zijn. Daarnaast kunnen er op tegels en beton snel krassen ontstaan. Toch geven deze vloeren een mooie, moderne uitstraling en staan ze prachtig bij een industrieel interieur. Met een PVC vloer krijg je deze mooie look zonder dat de vloer snel beschadigd raakt.

PVC badkamer vloer schoonmaken

Naast de mooie en authentieke uitstraling van een PVC vloer en de eenvoudige legsystemen is dit type vloer eenvoudig te onderhouden. Het reinigen van PVC gaat makkelijk en snel. Stofzuig de vloer regelmatig zodat kleine steentjes, zand of ander vuil niet in de vloer gedrukt worden. Dweil de vloer vervolgens met lauw water een PVC reinigingsmiddel. Vermijd chemische middelen of groene zeep. Door het gladde oppervlak is het schoonmaken zo gebeurd!

Op zoek naar een nieuwe badkamer vloer? Bekijk hier ons assortiment aan PVC en vind jouw droomvloer!

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging