100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Waarom kiezen voor een lichte vloer?

24 april, 2023 · Hoofdcategorie
Als jij online interieur inspiratie volgt, heb je het vast voorbij zien komen. Een lichte vloer als basis van het interieur. We zien het steeds vaker voorbij komen, maar wat zijn de voordelen van een lichte vloer? In dit blogartikel lees je er alles over!

Voordelen van een lichte vloer

Een lichte houten vloer of een vloer met bijvoorbeeld een white wash afwerking heeft zo zijn voordelen. Allereerst zorgt het er namelijk voor dat je woning ruimer lijkt door het gebruik van de lichte kleuren in de ruimte. Dit is vaak een van de redenen waarom men niet kiest voor bijvoorbeeld een donkere vloer. Zeker als je weinig licht in huis hebt, vinden mensen het fijn om het optische effect van een lichte of witte vloer te benutten

Hoe dit werkt? De lichte kleur van de vloer reflecteert het binnenkomende licht, waardoor de ruimte in je woning extra wordt verlicht. Daarnaast zijn lichte vloeren ook goed te combineren met lichte meubels of een donkere muur. Dit contrast is vaak een reden voor mensen om voor een lichte eiken vloer te kiezen.

Nadelen van een lichte vloer

Natuurlijk heeft ieder voordeel ook zijn nadeel. Voor witte of lichte vloeren is het nadeel dat het sneller vuil oogt. Een vlekje of plekje op de vloer valt dan dus veel meer op dan een vloer met bijvoorbeeld donkere kleuren. Als een vloer volledig egaal is, valt dit nog extra op. Heb je een patroon in je vloer zoals een visgraat vloer? Dan valt het al wat minder op.

Onze keuze

[BLKS-PLZ-0014] Palazzo Visgraat XL (Visgraat XL 75)
Palazzo Visgraat XL
Vanaf € 36,95 per m2 36.95
[17121-D] Palazzo Visgraat XL (Visgraat XL 73)
Palazzo Visgraat XL
Vanaf € 36,95 per m2 36.95
[17121-C] Palazzo Visgraat XL (Visgraat XL 72)
Palazzo Visgraat XL
Vanaf € 36,95 per m2 36.95
[14688-H] Rustico Rigid (The Rigid kleur 90)
Rustico Rigid
Vanaf € 46,95 per m2 46.95
[14688-G] Rustico Rigid (The Rigid kleur 80)
Rustico Rigid
Vanaf € 46,95 per m2 46.95
[14688-C] Rustico Rigid (The Rigid kleur 35)
Rustico Rigid
Vanaf € 46,95 per m2 46.95
[14688-B] Rustico Rigid (The Rigid kleur 25)
Rustico Rigid
Vanaf € 46,95 per m2 46.95
[19234-N] Elemental Dryback Plank XL (Onega)
Elemental Dryback Plank XL
Vanaf € 42,95 per m2 42.95
<
>

Welke lichte vloer past bij mij?

Nu je bewust bent van de voordelen en de nadelen van een witte vloer, kunnen we kijken naar de mogelijkheden. Zoek je naar een lichte visgraat vloer? Neem dan een kijkje tussen ons assortiment aan visgraat vloeren. Ga je toch liever voor een PVC vloer? Bekijk hier dan ons aanbod aan lichte PVC vloeren. Ook voor lichte laminaatvloeren ben je bij ons aan het juiste adres!

Het leggen van je nieuwe vloer kun je het beste overlaten aan een professional. Onze vakmensen hebben jarenlange ervaring met vloeren leggen en garanderen je van een prachtig, strak resultaat! Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Neem dan contact op met een van onze filialen.

Advies nodig?

Er zijn dus nog een aantal zaken waarmee je rekening moet houden als je gaat kiezen voor een lichte vloer. Als het goed is heb je na het lezen van dit blogartikel een beter idee van de voordelen en nadelen! Mocht je het nog niet weten of persoonlijk advies willen voor je woning, neem dan contact met ons op of kom langs bij een van onze filialen. Onze specialisten helpen je graag verder.

Lichte houten vloer kopen? Bekijk ons assortiment 

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging