100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Werknemers aan het woord: PVC-Specialist Robin

24 april, 2023 · PVC vloeren


In werknemer aan het woord geeft één van onze specialisten antwoord op een aantal veel voorkomende vragen die wij in onze showrooms krijgen. Met deze maand Robin, onze PVC specialist. Robin staat altijd klaar voor al je vragen over PVC vloeren!

2. Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een PVC vloer?

Het is allereerst belangrijk om te kijken welke soort PVC gelegd kan worden. In de meeste gevallen kunnen wij een PVC vloer plakken door de basisvloer te egaliseren. Maar dit is niet overal mogelijk. Bijvoorbeeld bij woningen waar onderburen aanwezig zijn kunnen wij niet aan niet aan de waardes van geluiddemping komen. Dit is wel een norm waar ons aan moeten houden als u op een bovenverdieping woont. In die gevallen wordt er vaak voor een klik PVC gekozen. Let daar zeker ook goed op wat uw type basisvloer is. 

Informeer dus altijd goed naar uw mogelijkheden bij het aanschaffen van een PVC vloer bij Laminaat en Parket.

1. Wat zijn momenteel de trends in PVC vloeren?

Visgraat en patroonvloeren. PVC vloeren hebben daarnaast een natuurlijke uitstraling, zonder dat ze veel onderhoud nodig hebben. De vloeren zijn verkrijgbaar in een tal van soorten en maten zoals Visgraat patronen, Hongaarse Punt vloeren en grote tegelformaten. Natuurlijk zijn er ook de normale plankenvloeren. Daarnaast is een PVC vloer erg duurzaam en dat maakt het geliefd bij veel mensen.. 

Deze pluspunten zorgen er wel voor dat PVC vloeren één van de top trends is van 2022! Zo ook te lezen in ons eerdere blog.

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

4. Wat is jouw favoriete PVC merk?

Voor verlijmd PVC zou ik kiezen voor Belakos, voor Klik PVC is dit CoreTEC. Deze staan bij mij wel bovenaan het lijstje. Belakos vanwege de mooie kleuren en designs. CoreTEC natuurlijk ook, maar meer vanwege de betrouwbare kern van het merk. CoreTEC kan in de meeste gevallen direct geplaatst worden met iets hoogteverschil. De kern van het product neemt de vorm van de basisvloer mooi aan en dat voorkomt speling in de planken. Dit is wel tot een max. van 4mm. Al met al, gemak met leggen en een moderne uitstraling.

3. Wat zijn jouw tips voor het leggen van PVC vloeren?

Bij een Klik PVC is er niet veel spannends, omdat klik PVC gemakkelijk geplaatst kan worden, namelijk op een vergelijkbare wijze als een laminaatvloer. Velen hebben hier al ervaring mee. Eigenlijk is het nog eenvoudiger dan laminaat, aangezien de ondervloer al vast zit aan de PVC vloer. Wanneer een PVC vloer geplakt moet worden, raden wij aan dit uit te besteden aangezien de basis vloer eerst geëgaliseerd moet worden. Dit is vaak niet gemakkelijk zelf te doen, omdat dit een precieze klus is. Laminaat en Parket heeft ervaren en geschoold personeel om jou te helpen bij het leggen van vloeren in jouw woning. Kijk daarom ook eens bij onze legservice en laat je basisvloer dan ook goed egaliseren door LaminaatenParket.nl.

Robin zijn keuze

[BLKS-PLZ-0016] Palazzo Visgraat XL (Visgraat XL 77)
Palazzo Visgraat XL
Vanaf € 36,95 per m2 36.95
[BLKS-PLZ-0015] Palazzo Visgraat XL (Visgraat XL 76)
Palazzo Visgraat XL
Vanaf € 36,95 per m2 36.95
[BLKS-PLZ-0014] Palazzo Visgraat XL (Visgraat XL 75)
Palazzo Visgraat XL
Vanaf € 36,95 per m2 36.95
[BLKS-PLZ-0013] Palazzo Visgraat XL (Visgraat XL 74)
Palazzo Visgraat XL
Vanaf € 36,95 per m2 36.95
[17121-D] Palazzo Visgraat XL (Visgraat XL 73)
Palazzo Visgraat XL
Vanaf € 36,95 per m2 36.95
[17121-C] Palazzo Visgraat XL (Visgraat XL 72)
Palazzo Visgraat XL
Vanaf € 36,95 per m2 36.95
[17121-B] Palazzo Visgraat XL (Visgraat XL 71)
Palazzo Visgraat XL
Vanaf € 36,95 per m2 36.95
[17121-A] Palazzo Visgraat XL (Visgraat XL 70)
Palazzo Visgraat XL
Vanaf € 36,95 per m2 36.95
<
>

5. Welke vragen krijg je het meest over PVC vloeren in de winkel van Laminaat en Parket?

Voornamelijk vragen over de kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid. De vraag die vaak voorkomt is hoe “schoon” is PVC, en of het product wel veilig is. Natuurlijk een belangrijke vraag om te stellen. Hierin werken wij eigenlijk alleen maar met merken die TÜV gecertificeerd zijn, of voorzien zijn van een Blaue Engel keurmerk. Check dan ook of het gekozen merk voorzien is van dit keurmerk. Naast duurzaamheid vraagt iedereen natuurlijk wel om een beetje stijl advies. Zo proberen wij ook altijd even mee te denken over wat voor vloer het beste zou staan in uw interieur.

6. Kies je liever voor plak of klik PVC en waarom? 

Dit is afhankelijk van wat er mogelijk is. Als het huis al bewoond is zou ik zeggen een Klik PVC. Omdat het huis dan al gemeubileerd is, wordt het moeilijk om te egaliseren. Dan moet de woning namelijk leeg zijn. Bij een klik PVC is dit niet nodig. Nadelig hiervan is dat er plakplinten rondom de deurposten worden geplaatst. Bij een verlijmde PVC vloer, kunnen wij dit volledig strak leggen. Dan gaan de vloeren namelijk niet uitzetten of krimpen.

8. Wat onderscheidt PVC vloeren van houten vloeren?

PVC is natuurlijk watervast. Bij houten vloeren wordt dit gedaan met een behandeling, die ook 1 keer in de zoveel jaar opnieuw gedaan moet worden. Bij een houten vloer moeten we dus altijd een beetje oppassen. PVC is in dit opzicht vele malen gebruiksvriendelijker. Als er water overheen valt of iets vies, dan is dit zo op te ruimen. Ook na een paar uur zal dit niet intrekken en is dit nog steeds makkelijk schoon te maken.

7. Wat zijn jouw tips voor het onderhouden van een PVC vloer

Gebruik een goede PVC reiniger, bijvoorbeeld van het merk James. Wat wij vaak zien is dat mensen de vloer schoon gaan maken met een middel zoals HG. Dit is iets wat wij ten strengste afraden. Dat product is namelijk veel te agressief. Dit kan strepen veroorzaken in uw PVC vloer. Verder kan PVC natuurlijk gewoon schoongemaakt worden met water. Aangezien PVC 100% watervast is, zal dit geen vervormingen o.i.d. veroorzaken.

9. Wat kun je verwachten bij het afnemen een PVC vloer bij LaminaatenParket.nl? 

Service. Op het moment dat er een PVC vloer bij ons wordt aangeschaft nemen we u mee in het gehele traject. Bij de verkoop proberen wij u al zo goed mogelijk in te lichten over de werkzaamheden die gaan plaatsvinden. Zodat u dan ook op de hoogte bent van het proces. Van de uitleg van basisvloer, tot het plakken van het product. 

Wij staan voor service en garant staan voor de klant. Zoals hiervoor eigenlijk al gezegd begeleiden wij de klant van A tot Z voor het leggen van de vloer. Van het meedenken en uitzoeken welke vloer het meest geschikt is tot het leggen van de vloer zelf. Zelfs als wij de vloer niet gaan leggen, kunt u bij ons terecht voor vragen en/of advies. Zo proberen wij toch de service te bieden die niet overal geboden wordt.

Bekijk onze PVC vloeren!

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging