100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Zwarte plinten bij LaminaatenParket.nl

17 mei, 2023 · Hoofdcategorie


Plinten maken wat ons betreft je vloer en interieur helemaal af. In ons assortiment vind je allerlei verschillende soorten plinten. Je hebt houten plinten, mdf plinten en hoge plinten. Wellicht is zwart niet de eerste kleur waar je aan denkt. Toch wordt deze kleur plint steeds vaker gekozen.

Waarom zwarte plinten?

Een zwarte plint kan wat ons betreft altijd. Een zwarte plint zorgt voor een chique uitstraling bij een donkere vloer terwijl het bij een lichtere vloer juist kan zorgen voor een erg mooi contrast waardoor de vloer wat stoerder oogt. Ook is een zwarte plint mooi in combinatie met andere zwarte blikvanger zoals een stalen deur, zwarte deur of een zwart kozijn. 

De zwarte kleur heeft een bepaalde elegantie maar trekt tegelijkertijd ook de aandacht. Het is daarom een echte toevoeging aan het interieur. Veel mensen kiezen ervoor de muur een subtiele kleur te schilderen zoals beige om het contrast tussen de plint en de muur niet te groot te maken. 


Daarnaast hebben zwarte plinten nog een aantal voordelen. Zo zie je op zwart veel minder snel vuil dan op witte plinten. Dat maakt het schoonmaken en onderhouden van de plinten weer wat makkelijker. 

Je kunt zwarte plinten kiezen van een vochtwerend MDF-materiaal. Deze zijn in prijs een stuk aantrekkelijker en het materiaal kan goed tegen een stootje. Naast MDF-materiaal hebben we bij LaminaatenParket.nl ook houten plinten en plinten in verschillende hoogtes. 

Als je wilt dat de ruimte groter lijkt dan kun je het best hoge plinten kopen. Ze bedekken nog net een groter deel van de muur waardoor ze de muur nog beter beschermen tegen vuil. Ook kun je kabels hiermee wegwerken waardoor je interieur gelijk een stuk meer opgeruimd en strak lijkt. 

Het bevestigen van plinten

Plinten aan de muur bevestigen is een nauwkeurig werkje. Voor de bevestiging heb je schroeven, een montagekit of spijkers nodig. Aan de uiteinden van de plinten moet een hoek van 45 graden worden gemaakt zodat ze mooi op elkaar aansluiten. Ook moet er rekening gehouden worden met deurposten, kozijnen enzovoort. Je kunt daarom ook gebruik maken van onze professionele legservice. Door onze vakmensen zal de klus nauwkeurig worden geklaard. Al onze services vind je hier

Als je al plinten hebt maar het zonde vind om deze te vervangen dan kun je ze ook verven. Er bestaat bijvoorbeeld een zwarte houtlak om lichte of witte plinten mee te verven. Natuurlijk moet je er rekening mee houden dat je de muur goed afplakt voordat je hier mee aan de slag gaat. 

Je kunt online ons gehele assortiment plinten bekijken of langskomen in een van onze vestigingen verspreid over heel Nederland. Onze medewerkers helpen je graag met het beantwoorden van alle vragen en het kiezen van jouw nieuwe droomvloer of plinten die jouw vloer helemaal afmaken! Onze vestigingen vind je in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Sliedrecht en Utrecht. 

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging