laminaat v-groef

De zijden van laminaatplanken worden vaak schuin afgewerkt. Hierdoor ontstaat er een laminaat v-groef. Het schuin afwerken van de plank wordt ook wel afvijlen genoemd. Men spreekt dan ook wel van een vellingkant (afgeschuinde kant). De groef die tussen de planken ontstaat heeft de vorm van een V, vandaar de naam laminaat v-groef

De laminaat v-groef is populair omdat deze benadrukt dat de vloer is samengesteld uit meerdere losse onderdelen. Een groot oppervlakte hout uit één stuk is natuurlijk niet realistisch. Bij hout- of tegeldessins draagt de laminaat v-groef daarom bij aan de natuurlijke uitstraling van de vloer. Wist u dat de soort laminaat v-groef ook invloed heeft op het ruimtelijke effect van uw woning?

 

Meister Melango Eik Midden

2V
Bij een tweezijdige laminaat v-groef zijn alleen de lange plankzijden schuin afgewerkt. De korte zijden van de planken sluiten naadloos op elkaar aan. Wanneer de planken in de lengte worden gelegd, lijkt de ruimte langer. Dit effect kan extra worden benadrukt door voor extra lange laminaatplanken te kiezen. Meister Melango Eik Midden is een mooi voorbeeld van laminaat met een tweezijdige groef en een lengte van ruim twee meter.   

 

Kronotex Exquisit Nostalgie Teak Silver

4V
Bij een vierzijdige laminaat v-groef zijn alle plankzijden schuin afgewerkt. Hierdoor worden de afzonderlijke planken benadrukt, wat de vloer een landelijk karakter geeft. De uitvoering Kronotex Exquisit Nostalgie Teak Silver heeft bijvoorbeeld duidelijke groeven aan alle plankzijden. 

 

Kronotex Mega Senia

5V
Er bestaan zelfs planken met een vijfzijdige groef. Deze hebben ook een groef in het midden. Dit komt voor bij tegellaminaat. Een voorbeeld hiervan is Kronotex Mega Senia.

 

Krono Original Castello Classic Reykjavik Oak

Zonder laminaat v-groef
Bij een vloer zonder groeven sluiten de planken naadloos op elkaar aan. Hierdoor krijgt de vloer een moderne en rustige uitstraling. Een mooi voorbeeld hiervan is de Krono Original Castello Classic Reykjavik Oak