100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Een houten vloer schuren: alles wat je moet weten!

24 april, 2023 · Houten vloeren
Heb jij een mooie échte houten vloer in huis? Dan wil je hier vast en zeker zo lang mogelijk van kunnen genieten. Daarnaast wil je dat de planken ook na een aantal jaar er weer als nieuw uit zien. Door je eiken vloer te laten schuren kun je hier extra lang van genieten. Het is ook de ideale manier om een nieuwe uitstraling aan je interieur te geven. Maar wanneer is het tijd is om de vloer te schuren? Hoe doe je dat? Alles over het schuren van je houten vloer lees je in dit blogartikel! 

Hoe moet je een houten vloer schuren?

Een houten vloer schuren wordt gedaan met een schuurmachine en dit moet zeer zorgvuldig worden gedaan. Het is daarom ook aan te raden om dit uit te besteden aan een professional die precies weet hoe hij een houten of parketvloer schuren kan. Er moet namelijk worden gezorgd voor een egaal eindresultaat. Dat houdt in dat er overal evenveel millimeter van de toplaag af moet worden geschuurd.

Wanneer een houten vloer schuren?

Wanneer je een houten vloer kunt schuren hangt af van de intensiteit van het gebruik. Wordt de vloer normaal gebruikt en niet in commerciële ruimtes? Dan is schuren van je vloer na ongeveer 10 tot 15 jaar aan te raden.

Slijtage is echter iets dat sommige mensen ook aantrekkelijk vinden van een houten vloer. Schuren is dus niet altijd nodig indien slijtage je niet stoort.

Houten vloer schuren en lakken

Voor een optimaal resultaat van je nieuwe vloer is het aan te raden om na het schuren je vloer te lakken met een laag lak of olie. Deze laag lak of olie zorgt ervoor dat je vloer beschermd blijft tegen vuil, stof en vocht. Meer weten over een houten vloer lakken of schuren? Neem dan contact op met een van onze vestigingen.

Houten vloer schuren kosten

Er zijn een aantal factoren die de prijs beïnvloeden als jij je vloer wilt laten schuren. De prijzen per m2 liggen gemiddeld tussen de 25 en 35 euro. Het schuren van een vloer is dus nog wel een klusje, vandaar dat wij aanraden om dit uit te besteden. Wilt u advies over uw vloer of het schuren ervan? Of heb je interesse in een houten vloer? Neem dan contact met ons op.

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging