Wij zijn momenteel gesloten.
Houten vloer in de slaapkamer: waar kunt u uit kiezen?

Houten vloer in de slaapkamer: waar kunt u uit kiezen?

29 April 2019 • Houten vloeren

De slaapkamer is zeker geen kamer meer waar alleen nog geslapen wordt. Waar er vroeger vaak alleen een bed en een kledingkast in de slaapkamer stond, kun je er tegenwoordig ook een televisie, bureau en hobbyspullen vinden. De slaapkamer is in de loop der jaren een tweede huiskamer geworden. Een mooie houten vloer kan deze tweede huiskamer op het gebied van interieur dan ook helemaal afmaken. In deze blog bespreken we welke opties er zijn voor een houten vloer in de slaapkamer!

Houten vloer slaapkamer: 5 mogelijkheden

Met een houten vloer is veel mogelijk. Hieronder bespreken we vijf mogelijkheden voor een houten vloer die perfect in de slaapkamer zouden passen. En als u niet kunt kiezen, dan is dat geen probleem: sommige opties zijn gewoon te combineren!

1.Behandelde houten vloer

Er zijn meerdere manieren waarop een houten vloer te behandelen is. Lakken, waxen en oliën behoren hierbij tot de mogelijkheden. Door deze afwerkmogelijkheden kunt u de vloer uniek maken en precies naar uw eigen wens aanpassen.

Alle behandelmogelijkheden hebben eigen voordelen, maar wat ze wél gemeen hebben zijn de ontelbare variaties die mogelijk zijn. Waar wax en olie in veel verschillende kleuren te verkrijgen zijn, heeft lak meerdere variaties op het gebied van matte afwerking en glanzende afwerking.

Naast de olie, wax en lak, is het ook nog mogelijk om de houten vloer een extra behandeling te geven. De vloer kan geborsteld, gerookt, geschaafd, geschuurd en verouderd afgewerkt worden. Hoe dat eruit ziet? Dat ziet u hier:

Gerookt

Geborsteld

Geborsteld

Gerookt

Verouderd

Geschaafd

Geschuurd

Geschuurd

Geschaafd

Verouderd

2.Eiken houten vloer

Een eiken houten vloer is een mooi voorbeeld van een investering in de toekomst. Deze vloer is namelijk erg duurzaam. Niet alleen gaat een eiken vloer lang mee, ook is deze makkelijk te onderhouden. Zo kunt u grondig stofzuigen, zonder dat er schade wordt geleden. Het is dan ook meer hygiënisch dan tapijt. Voor de slaapkamer is een eiken houten vloer dan ook zeer aan te raden.

3.Visgraat houten vloer

Wilt u uw slaapkamer een authentieke, maar stijlvolle twist geven? Dan zit u met een visgraat houten vloer helemaal goed. Een visgraat vloer is een vloer waarbij de planken loodrecht op elkaar gelegd worden. Hierdoor ontstaat er een visgraat patroon, wat een luxe imago met zich meebrengt. Vroeger was een visgraat vloer dan ook een teken van rijkdom.

Als we de vloer zelf bekijken, dan snappen we waarom een visgraat een luxe imago heeft gekregen. In een slaapkamer zorgt de ligging van de planken voor een unieke uitstraling. Gelukkig voor ons zijn de visgraat houten vloeren tegenwoordig zeer betaalbaar.

hout in slaapkamer

Bekijk hier de mogelijkheden voor de visgraat houten vloeren

4.Multiplank

Een multiplank is uit twee delen opgebouwd. De toplaag (dit is de laag waar u op loopt) is vaak van eiken. De onderlaag is multiplex en vaak van berkenhout. Doordat de onderlaag multiplex is, krimpt de plank minder en zet de plank minder uit. Dit maakt dat een multiplank vloer erg sterk en stabiel is. Ook deze vloer is helemaal naar wens af te werken, zodat u de vloer perfect bij het interieur van de slaapkamer past.

hout in slaapkamer 1

Bekijk hier alle mogelijkheden voor een multiplank vloer

5.Houten vloer en vloerverwarming

Meerdere van de bovengenoemde vloersoorten zijn te combineren met een vloerverwarming. Een houten vloer met vloerverwarming kan uw wooncomfort enorm verhogen, omdat de warmte in de kamer gelijk verdeeld wordt.

Het is niet vanzelfsprekend dat een houten vloer op vloerverwarming kan worden gelegd. Daarom hebben we onze houten vloeren speciaal hierop uitgezocht. De houten vloeren van Laminaat en Parket hebben namelijk een uitermate lage warmteweerstand.

Houten vloer in uw slaapkamer?

Bent u geïnspireerd geraakt en wilt u meer weten over de mogelijkheden van een houten vloer in uw slaapkamer? Kom dan langs bij een van onze filialen in Den Haag, Almere, Utrecht, Alkmaar, Amsterdam, Haarlem en Roelofarendsveen!

Bekijk onze houten vloer aanbiedingen
Populaire blogs op laminaatenparket.nl
Woonkamer inrichten met een multiplank visgraat!
27 Maart 2020 • Hoofdcategorie
Let op: Gewijzigde openingstijden tot en met 1 juni
16 Maart 2020 • Hoofdcategorie
De juiste vloer kiezen voor uw woning in 5 stappen
29 Oktober 2019 • Hoofdcategorie