100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Een huis inrichten begint met de vloer! Stappenplan.

24 april, 2023 · Hoofdcategorie
Een huis inrichten is voor veel vrouwen een hele leuke bezigheid, helaas beschikt niet iedereen over inrichting-skills. Gelukkig hebben wij een stappenplan waardoor je je nieuwe huis goed en naar eigen smaak kan inrichten, wel zo handig vind je niet! 

1. Jouw huis, jouw stijl

Het belangrijkste van allemaal het is jouw huis dus het is belangrijk dat jouw stijl er in terug komt. Wanneer je thuis komt moet het ook als thuis voelen daarom is het handig om samen met je partner of alleen een moodboard of afbeeldingen van interieurs te zoeken om samen tot een soort stijl komt.

2. Kies een vloer die bij je past

Wanneer de stijl duidelijk is is het belangrijk om de vloer te kiezen, de vloer is iets wat je niet makkelijk vervangt, een muur kun je schilderen, meubels kunnen gekocht worden maar een nieuwe vloer in de woning leggen doe je niet zo makkelijk. Eerst is de soort vloer belangrijk, ga je voor een PVC vloer, houten vloer of laminaat vloer? Een PVC vloer is ideaal voor vloerverwarming en handig als je aan de 10db regel moet voldoen. Een laminaat vloer is ideaal voor intensief gebruik en een druk huishouden met kinderen of dieren. Als laatst hebben de we de houten vloer, duurzaam, sfeervol en een echte klassieker. Een mooie vloer die in iedere soort en afwerking beschikbaar is. Echter is deze vloer wel wat kwetsbaarder en heeft meer onderhoud nodig als een laminaat vloer.

3. Kleur, patroon en lengte-breedte

Wanneer je de keuze voor het type vloer hebt gemaakt gaan we naar de uitstraling. beschikt over meer dan 4000 designs op het gebied van vloeren, ook qua patronen is het aanbod enorm. Mooie motieven zoals visgraat en Hongaarse punt zien we steeds meer terug komen. Wanneer je een kleinere woning hebt adviseren we altijd om brede en lange planken te gebruiken, hierdoor lijkt de ruimte optisch groter, ook is het een tip om de vloer meteen door te leggen in overige ruimtes.

4. Muren en Raamdecoratie

De basis qua vloer is gekozen, nu komt het aan op smaak ga je voor een kleur op de muur of juist een tof behang? Hier geldt ook wanneer het om een kleine ruimte gaat en je wilt optisch extra ruimte creëren maak het dan niet te druk, kleur is zeker een must in het huis maar maak het niet te bond. Zorg dat de raamdecoratie past bij de kleur muren en vloer, hiermee creëer je een mooie basis waarmee je alle kanten op kunt.

5. Lichtplan en meubels

Maak een lichtplan, licht is sfeerbepalend in een woning, zorg ervoor dat je s avonds genoeg licht hebt maar niet te fel. De meubels zijn geheel aan jou, wat is je smaak en waar voel je je goed bij is van groot belang. Wanneer deze stappen allemaal afgerond zijn, kun je gaan genieten van je woning.

Benieuwd naar ons aanbod? Kom langs in een van de winkels!

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, kom van vooral langs in onze vestigingen. Voor raamdecoratie en karpetten ben je van harte welkom bij de vestigingen Den Haag en Amsterdam.

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging