Wij zijn momenteel gesloten.
Een huis inrichten begint met de vloer! Stappenplan.

Een huis inrichten begint met de vloer! Stappenplan.

14 Februari 2020 • Hoofdcategorie

Een huis inrichten is voor veel vrouwen een hele leuke bezigheid, helaas beschikt niet iedereen over inrichting-skills. Gelukkig hebben wij een stappenplan waardoor je je nieuwe huis goed en naar eigen smaak kan inrichten, wel zo handig vind je niet! 

1. Jouw huis, jouw stijl 

Het belangrijkste van allemaal het is jouw huis dus het is belangrijk dat jouw stijl er in terug komt. Wanneer je thuis komt moet het ook als thuis voelen daarom is het handig om samen met je partner of alleen een moodboard of afbeeldingen van interieurs te zoeken om samen tot een soort stijl komt. 

huis inrichten 01

2. Kies een vloer die bij je past 

Wanneer de stijl duidelijk is is het belangrijk om de vloer te kiezen, de vloer is iets wat je niet makkelijk vervangt, een muur kun je schilderen, meubels kunnen gekocht worden maar een nieuwe vloer in de woning leggen doe je niet zo makkelijk. Eerst is de soort vloer belangrijk, ga je voor een PVC vloer, houten vloer of laminaat vloer? Een PVC vloer is ideaal voor vloerverwarming en handig als je aan de 10db regel moet voldoen. Een laminaat vloer is ideaal voor intensief gebruik en een druk huishouden met kinderen of dieren. Als laatst hebben de we de houten vloer, duurzaam, sfeervol en een echte klassieker. Een mooie vloer die in iedere soort en afwerking beschikbaar is. Echter is deze vloer wel wat kwetsbaarder en heeft meer onderhoud nodig als een laminaat vloer.

huis inrichten 04

 

3. Kleur, patroon en lengte-breedte

Wanneer je de keuze voor het type vloer hebt gemaakt gaan we naar de uitstraling. Laminaatenparket.nl beschikt over meer dan 4000 designs op het gebied van vloeren, ook qua patronen is het aanbod enorm. Mooie motieven zoals visgraat en Hongaarse punt zien we steeds meer terug komen. Wanneer je een kleinere woning hebt adviseren we altijd om brede en lange planken te gebruiken, hierdoor lijkt de ruimte optisch groter, ook is het een tip om de vloer meteen door te leggen in overige ruimtes. 

huis inrichten 02

4. Muren en Raamdecoratie 

De basis qua vloer is gekozen, nu komt het aan op smaak ga je voor een kleur op de muur of juist een tof behang? Hier geldt ook wanneer het om een kleine ruimte gaat en je wilt optisch extra ruimte creëren maak het dan niet te druk, kleur is zeker een must in het huis maar maak het niet te bond. Zorg dat de raamdecoratie past bij de kleur muren en vloer, hiermee creëer je een mooie basis waarmee je alle kanten op kunt. 

huis inrichten 03

5. Lichtplan en meubels

Maak een lichtplan, licht is sfeerbepalend in een woning, zorg ervoor dat je s avonds genoeg licht hebt maar niet te fel. De meubels zijn geheel aan jou, wat is je smaak en waar voel je je goed bij is van groot belang. Wanneer deze stappen allemaal afgerond zijn, kun je gaan genieten van je woning. 

 

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, kom van vooral langs in onze vestigingen. Voor raamdecoratie en karpetten ben je van harte welkom bij de vestigingen Den Haag en Amsterdam. 

 

Populaire blogs op laminaatenparket.nl
Woonkamer inrichten met een multiplank visgraat!
27 Maart 2020 • Hoofdcategorie
Let op: Gewijzigde openingstijden tot en met 1 juli
16 Maart 2020 • Hoofdcategorie
De juiste vloer kiezen voor uw woning in 5 stappen
29 Oktober 2019 • Hoofdcategorie