Wij zijn momenteel gesloten.
Laminaat in de keuken: wel of niet doen?

Laminaat in de keuken: wel of niet doen?

25 Februari 2022 • Laminaat vloeren

Heb jij een open keuken in je nieuwe woning en vind je het prachtig om daar dezelfde laminaatvloer in te leggen? Totaal te begrijpen! Het mooiste is natuurlijk om overal dezelfde vloer te hebben, zo ook in de keuken. Laminaat is natuurlijk niet bestand tegen spatten of water, wat mogelijk voor problemen kan zorgen.. Wil jij jouw laminaatvloer toch écht in de keuken leggen? In dit artikel leggen wij jou uit of dit een goed idee is.

 

Laminaat in de keuken

Het goede nieuws is dat een laminaatvloer zeker geschikt is voor in de keuken! Er zijn alleen wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden als je kiest voor laminaat in de keuken. Het is natuurlijk de bedoeling dat je een laminaatvloer kiest die wel een beetje tegen een stootje kan. Let hierbij dan goed op de gebruiksklasse. De gebruiksklasse van een laminaatvloer is een getal dat aangeeft hoe stevig de vloer is, des te meer je kunt verwachten van de laminaatvloer. 

6986 MeisterDesign DL Ambiente 03 scr

Neem bijvoorbeeld deze visgraat vloer met een hoge gebruiksklasse. Deze visgraat vloer is dus goed geschikt voor intensief gebruik. Gebruiksklasse wordt meestal onderverdeeld in 3 categorieën: intensief gebruik, commercieel gebruik en industrieel gebruik. Hoewel industrieel gebruik meestal niet voorkomt bij laminaatvloeren, eerder bij pvc vloeren. In het geval van een laminaatvloer met een hoge gebruiksklasse is deze vloer dus ook prima te gebruiken in de keuken! 

 

Waterbestendig laminaat

Wat natuurlijk de ideale oplossing is voor je keuken, is kiezen voor waterbestendig laminaat! Zo kun jij genieten van dezelfde vloer in de gehele ruimte, zonder dat knoeien of spatten op de laminaatvloer een probleem is! 

 

Een van de meest populaire waterbestendige laminaatvloeren is de Parador Trendtime 6 serie. De Parador Trendtime 6 serie beschikt over veel verschillende kleuren en motieven met een rustige basis. Daarnaast heeft de Parador Trendtime 6 serie een voelbare houtstructuur en een 4 zijdige v-groef. Combineer al deze sterke eigenschappen met het feit dat al deze vloeren binnen de Parador Trendtime 6 waterbestendig zijn en de keuze is niet lastig meer! Meer weten over het waterbestendige laminaat van Parador? Hier lees je er alles over.

6843 MeisterDesign DD Ambiente 01 scr3

Bescherm je laminaat

Een belangrijke factor blijft natuurlijk het goed reinigen en beschermen van je laminaatvloer. Veel mensen denken dat laminaat met allesreiniger kan worden schoongemaakt dit is dus niet het geval. Door je laminaatvloer schoon te maken met allesreiniger kunnen er vlekken en vegen in de toplaag van de vloer komen. Dit wil je natuurlijk vermijden. 

 

Wat je het beste kunt doen is je laminaatvloer eenvoudig schoonmaken met een laminaatreiniger als deze. Hiermee zijn vlekken, stof, spatten, etc gemakkelijk te verwijderen.

Conclusie

Kortom: laminaat in de keuken is dus prima mogelijk, zeker als je een sterke laminaatvloer uit kiest met een hoge gebruiksklasse, de vloer goed schoon maakt en onderhoudt of als je kiest voor een waterbestendige laminaatvloer. Bijvoorbeeld de Parador Trendtime 6 serie. Zo heb je toch prachtig dezelfde laminaatvloer in de keuken! Wil je toch meer weten of persoonlijk advies krijgen over het kiezen van jouw laminaatvloer voor de keuken? Neem dan gerust contact met ons op, of kom langs bij een van onze showrooms.

 

Populaire blogs op laminaatenparket.nl
Tips bij het kiezen van een visgraat vloer
11 Maart 2022 • Hoofdcategorie
4x de beste woontrends voor 2022
04 Maart 2022 • Hoofdcategorie
Laminaat in de keuken: wel of niet doen?
25 Februari 2022 • Laminaat vloeren