100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Nieuwe trends in vloeren voor 2021 en daarna

24 april, 2023 · Hoofdcategorie
De trends op het gebied van vloeren voor 2021 zijn, nu we over de helft van het jaar zijn, wel duidelijk. Deze trends zien we ongetwijfeld de komende jaren meerdere keren voorbij komen. Heb je plannen voor een nieuwe vloer dit jaar? Laat je inspireren door deze vloeren trends van 2021 en wellicht vind je jouw droomvloer!  

PVC vloeren trend

PVC en laminaat zijn vloeren die altijd populair blijven. Met name PVC vloeren blijven ontzettend populair in 2021. PVC vloeren hebben van natuurlijke uitstraling, zonder dat ze veel onderhoud nodig hebben. De vloeren zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten zoals betonlook tegels of houten planken. Daarnaast zijn de vloeren ook erg duurzaam. Al deze pluspunten zorgen ervoor dat PVC vloeren een van de vloer trends van 2021 zijn!

Duurzame vloeren trend

Duurzaamheid is een onderwerp dat al jarenlang terugkomt. De laatste tijd ook in de vloerenbranche, mensen vinden een duurzame vloer, zoals een houten vloer steeds belangrijker. Dat is de reden waarom duurzame vloeren een echte vloeren trend is voor 2021 en hierna.

Wat maakt een vloer duurzaam?

De duurzaamheid van een vloer wordt bepaald door verschillende factoren. Zoals de materialen waarmee de vloer gemaakt wordt, het fabricageproces, hoe lang de vloer mee gaat en onderhoud. Een van de meest populaire vloeren, de houten vloer, wordt dan ook duurzaam geproduceerd. Daarnaast is echt hout ook te recyclen.

Extra brede planken trend

Tegenwoordig zijn brede planken helemaal in. Waar voorheen smalle planken de trend waren is dat nu compleet omgekeerd. Brede tot extra brede planken hebben nu de voorkeur van veel mensen en zijn verkrijgbaar in allerlei patronen. Zo heb je extra brede planken voor welke vloer dan ook, zelfs voor een visgraat vloer of Hongaarse punt. Extra brede planken zorgen ook voor ruimtelijk effect. Genoeg redenen waarom dit een populaire vloer trend is in 2021.

Vloerpatronen trends

Unieke vloerpatronen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Zo zijn de visgraat vloer of de Hongaarse punt inmiddels niet meer weg te denken uit de vloerentrends van 2021. Andere legmotieven als hexagon patroon of tegels zijn ook stijlen die enorm in populariteit zijn gestegen. Daarnaast kun je met unieke vloerpatronen ook variëren in kleur en donkere of lichte tinten. Voor een nog mooier eindresultaat

Tips en advies

Dit waren de trends in vloeren voor 2021. Als het goed is ben je nu volledig op de hoogte van de nieuwste trends en vloeren! Wij hopen dat je hiermee inspiratie hebt opgedaan en misschien wel die ene vloer hebt gevonden die bij jou past. Heb je toch nog vragen of advies nodig? Dan kun je altijd contact opnemen met ons. Voor persoonlijk advies van onze specialisten kunt u natuurlijk ook langskomen bij een van onze showrooms.

Voordelige laminaatvloeren! Bekijk ons assortiment!

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging