Wij zijn momenteel gesloten.
Is een PVC vloer in een appartement een verstandige keuze

Is een PVC vloer in een appartement een verstandige keuze

02 Augustus 2018 • Hoofdcategorie

Verbouwen in een appartement kan een hele uitdaging zijn. Er is vaak relatief weinig ruimte en u heeft aan alle kanten buren om rekening mee te houden. Ook als u een vloer gaat leggen komen er genoeg vragen naar boven. Stel dat u een PVC vloer in uw appartement wilt leggen, kan dat zomaar? En is dat verstandig? In deze blog vertellen we alles wat u moet weten over het leggen en hebben van een PVC vloer in een appartement.

Een geruisloos appartement met een PVC vloer

Op den duur is elk appartement toe aan een nieuwe vloer. Als u een nieuwe vloer wilt leggen, is PVC dan wel een optie? Het korte antwoord: Ja. Een PVC vloer kan juist een hele goede keuze zijn in een appartement. Dit komt voornamelijk omdat PVC weinig geluidsoverlast veroorzaakt, zowel bij het leggen als bij het gebruiken van de vloer.

Vloer leggen zonder lawaai

Het leggen van een vloer kan enorm veel kabaal maken. Zeker als u gebruik maakt van hout of tegels kunt u veel geluidsoverlast veroorzaken. Dat is wel het laatste wat u wilt, zeker in een appartement waar u buren van vier kanten heeft.  

PVC leggen gaat echter vrijwel geruisloos. PVC kan geruisloos gelegd worden omdat u geen hamer, zaag of ander luidruchtig gereedschap nodig heeft. Het enige wat u in huis hoeft te halen is een scherp mes, een verf- of lijm-roller en een meetlint. Hier doet u niet alleen uzelf een plezier mee, maar ook de rest van het appartementencomplex.

pvc vloer appartement

Hamers, zagen, of ander luidruchtig gereedschap zijn niet nodig voor een PVC vloer

Daarnaast hoeft u bij het leggen van een PVC vloer lang niet altijd de al bestaande vloer te verwijderen. U kunt de nieuwe vloer bijvoorbeeld gewoon bovenop beton of plavuizen leggen, zolang de vloer maar schoon en egaal is. Let er uiteraard wel op dat u de juiste ondervloer gebruikt.

Geruisloos over uw vloer lopen

De juiste ondervloer is namelijk noodzakelijk om de vloer stil te houden als deze gelegd is. Als u in een appartement woont, bent u verplicht om u te houden aan de 10db-regel. Dit houdt in dat u 10 decibel geluidsreductie moet realiseren als u een vloer legt. Deze regel zorgt ervoor dat uw onderburen geen last hebben van het geluid van uw voetstappen.

pvc vloer appartement

De 10db-regel is er om overlast voor je onderburen te voorkomen

Omdat PVC vloeren direct aan de grond bevestigd worden, maken ze al een stuk minder geluid dan bijvoorbeeld een laminaatvloer. Toch wordt het aangeraden om een ondervloer te leggen met minimaal 10 decibel geluidsreductie. Lees ook goed uw huurcontract door, het kan namelijk voorkomen dat de verhuurder of de VvE een hogere geluidsreductie eist, bijvoorbeeld van 13 of 15 decibel.

Als u zich netjes aan deze regel houdt, hebben de onderburen geen last van u en is het bij u in huis ook stiller. Het is dus beter voor iedereen!

PVC vloer kopen

Al met al is een PVC vloer in een appartement dus een hele verstandige keuze. Door de stille legwijze en geluiddempende kwaliteiten van de PVC vloeren zijn ze ideaal voor een appartement met onderburen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het gemak in onderhoud en de krasbestendigheid van de vloeren. 

Als u een PVC vloer in uw appartement wilt leggen, wilt u natuurlijk wel een soort die goed bij uw stijl en interieur past. In de webshop van Laminaat en Parket vindt u PVC vloeren in alle soorten maten. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor de beste ondervloeren voor in een appartement. Ziet u de vloer graag even voordat u hem koopt? Kom dan langs in een van onze showrooms.

Populaire blogs op laminaatenparket.nl
Woonkamer inrichten met een multiplank visgraat!
27 Maart 2020 • Hoofdcategorie
Let op: Gewijzigde openingstijden tot en met 1 juni
16 Maart 2020 • Hoofdcategorie
De juiste vloer kiezen voor uw woning in 5 stappen
29 Oktober 2019 • Hoofdcategorie