Vandaag geopend van 09:00-17:00
Visgraat houten vloeren: wat zijn de mogelijkheden?

Visgraat houten vloeren: wat zijn de mogelijkheden?

20 April 2018 • Hoofdcategorie

Gaat u binnenkort verhuizen? Of bent u gewoon toe aan een nieuwe vloer? Een visgraat houten vloer is meestal niet het eerste waar mensen aan denken, maar deze bijzondere vloer past in elke ruimte. In deze blog vertellen we u wat er allemaal mogelijk is met visgraat parketvloeren.

Wat is een visgraat vloer?

De naam ‘visgraat’ verwijst naar de manier waarop de vloer gelegd wordt. Relatief korte planken worden schuin en haaks op elkaar gelegd. Hierdoor ontstaat er trapsgewijs patroon in de vloer welke doet denken aan een visgraat.

De visgraat parketvloer kent ook nog een variant: de Hongaarse punt. Het grote verschil tussen deze twee is dat bij de Hongaarse kunt de planken schuin zijn afgezaagd.

Hierdoor krijg je rechte lijnen in plaats van een trapsgewijs patroon.

verschil visgraat en hongaarse punt

De visgraat vloer (links) naast de Hongaarse punt (rechts)

Waarom een visgraat houten vloer?

Vroeger waren visgraat houten vloeren vooral te vinden in luxe villa’s, kastelen en herenhuizen. Tegenwoordig zijn de bijzondere houten vloeren voor iedereen beschikbaar. Gelukkig maar, want visgraat parketvloeren geven met hun unieke uitstraling elke ruimte extra karakter.

Hoewel de vloeren nu een stuk beter beschikbaar zijn, hebben ze hun luxe uiterlijk nooit verloren. Tegenwoordig zien we dan ook steeds vaker huizen met prachtige houten visgraat vloeren. Of u nu een moderne, of klassieke inrichting heeft, een visgraat houten vloer is een goede manier om op te vallen.

houten vloer visgraat patroon

De mogelijkheden

Bij Laminaat en Parket kunt u uw visgraat houten vloer volledig aanpassen naar uw eigen persoonlijke voorkeuren. Hiermee kunt u volledig beïnvloeden hoe de vloer eruit komt te zien. Wilt u smalle plankjes van 7 centimeter breed, brede planken van 18 centimeter breed, of iets ertussenin? Het maakt een groot verschil in de uitstraling van uw vloer.

Afwerking

Naast de breedte van de planken kunt u nog meer aanpassingen maken bij uw aankoop. Zo kunt u kiezen of u geschaafd, geborsteld, gerookt, of zelfs verouderd hout wilt. Ook in de afwerking heeft u meerdere keuzes: wordt het olie, lak, of toch hardwax? Let wel op, elke soort afwerking vraagt om een ander soort onderhoud.

Glans of mat

Een derde keuze die u kunt maken bij visgraat parketvloeren is de kleurafwerking. U kunt kiezen tussen een glanzende of matte afwerking. Zoekt u een wat meer luxe, chique uitstraling? Dan is glans waarschijnlijk de beste optie voor u. Als u meer op zoek bent naar een stoer gevoel kunt u echter beter voor een matte afwerking kiezen.

Met of zonder groef

Ten slotte kunt u ervoor kiezen een groef tussen de planken te laten veilen. Hierdoor ziet uw vloer een iets meer gedetailleerd uit. Bij Laminaat en Parket kunt u voor een tweezijdige groef van 1 millimeter diep kiezen. Tweezijdig houdt in dat de groef alleen tussen de lange zijden van de planken wordt aangebracht. Als u het prettiger vind om een volledig vlakke vloer te hebben, is die optie er natuurlijk ook.

Er zijn dus een hoop manieren waarop u uw eigen draai kunt geven aan uw houten visgraatvloer. Met zoveel verschillende opties is het ook niet zo vreemd dat een visgraat parketvloer in elke ruimte past.

Houten vloer visgraat

Prijzen visgraat houten vloer

Gelukkig zijn visgraat houten niet meer zo duur als ze ooit geweest zijn. Tegenwoordig kunt u al vanaf zo’n 54 euro per vierkante meter een mooie vloer laten leggen. Houd er echter wel rekening mee dat eventuele aanpassingen gepaard kunnen gaan met extra kosten. Zo kost een afwijkende behandeling 5 euro per vierkante meter extra, en kost een luxe afwerking 6,50 euro per vierkante meter.

Visgraat parketvloer leggen

Een visgraat parketvloer leggen is een vak apart, bedenk dan ook goed of u dit zelf wilt doen. Als u ervaring heeft met het leggen van vloeren, of als u erg handig bent, kunt u het uiteraard zelf doen. Bent u echter niet zo handig? Of heeft u geen tijd om zelf een vloer te leggen? Dan kunt u het ook laten doen.

Laminaat en Parket biedt namelijk ook een landelijke legservice. De ervaren leggers van Laminaat en Parket zorgen ervoor dat uw visgraat houten vloer tegen een zacht prijsje snel en vakkundig wordt gelegd. Zo weet u zeker dat uw vloer goed gelegd wordt en bespaart u een hoop tijd.

visgraat vloer glans

Visgraat houten vloer kopen

In de webshop van Laminaat en Parket vindt u enkel hoogwaardige visgraat parketvloeren. Met de vele opties kunt u gemakkelijk uw droomvloer samenstellen en bestellen. Wilt u de vloer liever een keer in het echt bekijken? Kom dan lang is een van onze showrooms in Amsterdam, Almere, Alkmaar, Den Haag, Utrecht of Roelofarendsveen.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op, dan helpen we u graag verder bij het vinden van de perfecte vloer.

Populaire blogs op laminaatenparket.nl
Woonkamer inrichten met een multiplank visgraat!
27 Maart 2020 • Hoofdcategorie
Let op: Gewijzigde openingstijden tot en met 1 juni
16 Maart 2020 • Hoofdcategorie
De juiste vloer kiezen voor uw woning in 5 stappen
29 Oktober 2019 • Hoofdcategorie