Wij zijn momenteel gesloten.
Vloer trends 2020, 5x uw droomvloer!

Vloer trends 2020, 5x uw droomvloer!

07 Januari 2020 • Hoofdcategorie

Een nieuw jaar betekent nieuwe trends en nieuwe vloeren! Ook op vloeren gebied zien we vele producten die hard lopen en nieuwe producten die opkomend zijn. Maar welke vloeren gaan we in 2020 veel zien? We zetten de trends op het gebied van vloeren voor je op een rij!

 

1.Visgraat vloeren

Een populaire keuze onder onze klanten is toch wel de visgraat vloer. Of het nou een houten vloer, PVC vloer of laminaat vloer is, visgraat zien we in iedere productcategorie terug en is razend populair. Veel mensen willen een visgraat vloer, het is sfeervol, geeft een luxe uitstraling en is tegenwoordig voor ieder budget haalbaar. 

vloer trends visgraat

Een visgraat kan klassiek zijn maar ook heel modern, dit is te zien op bovenstaande foto, hier is een visgraat gecombineerd met stalen deuren voor een luxe en moderne uitstraling.
2. Hongaarse punt vloer 

Wat in de afgelopen jaren nog een vrij onbekende vloer was, is nu totaal veranderd. De Hongaarse punt krijgt meer naamsbekendheid en zien we steeds vaker in Nederlandse interieurs verschijnen. Een Hongaarse punt lijkt op een visgraat maar is toch net iets anders qua patroon. Ook deze vloer is zowel als echte houten vloer te verkrijgen als in PVC of laminaat. 

vloer trends hongaarse punt

Hongaarse punt vloeren zijn in vele kleuren beschikbaar, van licht, gekleurd tot donker. Een mooie donkere vloer zorgt voor een warme rijke uitstraling zoals te zien is op bovenstaande afbeelding. 

 

3. Betonlook vloer 

Een gietvloer of betonvloer is ook een van de laatste trends, het geeft een industriële uitstraling. Wanneer het budget of de woning het niet toelaat is een betonlook vloer zeer geschikt. Een betonlook PVC is er in vele kleuren, soorten en maten. Veel keuze dus een echte aanrader! 

vloer trends betonlook

Bovenstaande vloer is bijna niet te onderscheiden van een echte betonvloer, deze vloer heeft een industriële en moderne uitstraling. Door de combinatie met hout aan de muur maakt deze ruimte toch warm. 

 

4.Natuurlijke materialen en duurzaamheid

We zien dat men steeds duurzamer wordt en met natuurlijke materialen wilt werken, een mooie planken houten vloer is dan ideaal. Onze houten vloeren komen uit Bosnië en staan in een beheerd bos, doordat de bomen op een rotsbodem op grote hoogte groeien krijgen ze minder water en groeien ze minder hard. Deze langzame groei zorgt voor een stabieler en mooier eiken. Verder wordt er voor iedere gekapte boom een nieuwe terug gepland en is er genoeg ruimte voor de bomen om te groeien. 

vloer trends duurzaam

Bovenstaand ziet u een houten vloer, deze vloer is een mooie lichte houten visgraat gemaakt van duurzaam eiken. 

 

5. Patroonvloer 

Een vloer mag tegenwoordig de eyecatcher van een interieur zijn. Waar voorheen een urban jungle op de muur de trend was is nu een mooie opvallende vloer helemaal hip. Uiteraard zijn wij nog steeds fan van mooie behang motieven maar de overgang naar een patroonvloer is groot! 

vloer trends patroon

Deze houten patroonvloer is een echte eyecatcher in uw woning. Zowel klassiek als modern is dit echt een tijdloze en duurzame vloer!  

Benieuwd naar onze gehele collectie? Bekijk het online of kom voor advies en om een echte blik te wagen op onze vloeren naar een van onze vestigingen!

Inspiratie opdoen? Bekijk onze Hollandse vloeren inspiratie!

 

 

Populaire blogs op laminaatenparket.nl
Woonkamer inrichten met een multiplank visgraat!
27 Maart 2020 • Hoofdcategorie
Let op: Gewijzigde openingstijden tot en met 1 juni
16 Maart 2020 • Hoofdcategorie
De juiste vloer kiezen voor uw woning in 5 stappen
29 Oktober 2019 • Hoofdcategorie