100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

5x een white wash vloer in verschillende interieurs!

24 april, 2023 · Hoofdcategorie

Vele mensen zeggen wel eens: ‘Ik wil een white wash vloer’. Maar wat is eigenlijk een white wash? Een white wash geeft een witte, gebleekte uitstraling. De vloer is afgewerkt met een wit pigment waardoor het een mooie, matte en vaak verouderde look krijgt.

Industrieel interieur met white wash vloer

Hiernaast zien we een industriële woonkamer met een mooie white wash houten vloer erin. De vloer in combinatie met stoere meubels zorgt voor een moderne en industriële look.

Landelijke eetkamer met white wash houten vloer

Wanneer er voor laminaat gekozen wordt in de badkamer is het handig dat er gecheckt wordt of de vloer bestendig is tegen water. De vloeren van Quickstep zijn hier zeer geschikt voor. Bovenstaand zien we een mooie moderne toch chique badkamer met een laminaat vloer in een white wash look. Let op* niet alle Quickstep vloeren zijn waterbestendig.

Kinderkamer met laminaat vloer in white wash look

Wanneer het op onderhoud aankomt, is een houten vloer niet het meest ideaal in een kinderkamer. Een betere optie is een laminaat vloer, deze zijn makkelijker in onderhoud en kunnen tegen een stootje van bijvoorbeeld speelgoed auto's of blokken. Hierboven zien we een prachtige babykamer met een laminaat vloer in een white wash look. Vloeren van Parador zijn prachtig en geschikt voor intensief gebruik.

Onze keuze

[ID-01-00702] Savannah (1204376 Solidfloor Originals Oak Mill Run Brushed White Oiled 190x19cm - 14/3mm)
Savannah
Vanaf € 79,95 per m2 79.95
[ID-01-00707] Savannah XL (1204333 Solidfloor Originals Oak Mill Run Brushed White Oiled 220x23,5cm - 14/3mm)
Savannah XL
Vanaf € 98,95 per m2 98.95
[16625-E] Prairie (Originals Prairie Wit Olie CE 10pp)
Prairie
Vanaf € 60,95 per m2 60.95
[ID-01-00876] Van Nuys Visgraat (Select Wit 4802)
Van Nuys Visgraat
Vanaf € 89,95 per m2 89.95
[ID-01-00665] Reseda (5101 Rustiek Wit)
Reseda
Vanaf € 59,95 per m2 59.95
<
>

Ook een white wash vloer? Bezoek de vestigingen

Houten vloer white wash

Wanneer er gekozen wordt voor een white wash afwerking bij een houten vloer creëert u een witte of wit grijze look. Onze eiken vloeren kunnen allemaal voorzien worden van een white wash olie, deze zorgt ervoor dat de oorspronkelijke houtkleur een white wash effect krijgt. Wilt u bijvoorbeeld een Hongaarse punt vloer of juist een visgraat vloer dan kunnen deze ook voorzien worden van een white wash.

Laminaat in een white wash look

Tegenwoordig zijn er vele laminaat vloeren met een witte, lichte uitstraling. Hierdoor krijgt u hetzelfde effect als een houten white wash vloer. Houd er rekening mee dat deze niet geheel overeenkomen, maar dat is een budgetkwestie. Gelukkig zijn veel laminaat vloeren die in de buurt komen van een white wash look. Hierdoor kunt u toch de gewenste kleur vloer krijgen.

White wash op bestaande eiken vloer

Een bestaande houten vloer kunt u gemakkelijk laten voorzien van een white wash, de vloer zal dan opnieuw geschuurd moeten worden daarna kunt u hem opnieuw laten behandelen.

Hoe wordt een white wash gemaakt?

  • Schuren. Voordat de white wash aangebracht wordt gaan we de vloer eerst schuren. De eventuele oude (lak)laag wordt volledig verwijderd. Als dit niet gebeurd kan de pigment olie niet hechten.
  • Vet- en stofvrij. We maken de vloer geheel vet en stofvrij.
  • Whitewash aanbrengen. We brengen de white wash aan op de vloer. De white wash wordt machinaal aangebracht met een speciale “pad” en daarna uitgepoetst.
  • Wanneer de eerste laag droog is, kunt u het proces zo vaak mogelijk herhalen tot de vloer weer het gewenste effect krijgt. 
  • We brengen een hardwax olie aan als extra bescherming, sommige olie varianten zijn eventueel overlakbaar.

Wilt u een white wash vloer aanschaffen en deze laten leggen door ons? Geen probleem bezoek een van onze vestigingen voor inspiratie, advies, en vragen over de legservice. We helpen u graag!

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging