100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Donkere vloer woonkamer: 8 voorbeelden ter inspiratie

24 april, 2023 · Laminaat vloeren
Het kiezen van uw nieuwe vloer is een belangrijke beslissing die u de komende jaren veel woonplezier zal opleveren. Om uw keuze voor een donkere vloer in uw woonkamer bij te staan, zetten wij ter inspiratie 8 donkere vloeren voor u op een rijtje.

Donkere vloeren ademen klassieke elegantie en geven uw woonkamer een warme, uitnodigende look. Donkere, houten vloeren doen al snel aan luxueuze tijdperken denken, dit maakt een donkere vloer woonkamer zeer geschikt voor een klassieke inrichting. Maar ook in modernere interieurs zijn donkere vloeren perfect om een rustieke uitstraling te creëren. 

Geschikt voor elk interieur!

Donkere vloeren werken goed in grotere huizen, huizen met grotere kamers en open ruimtes. Echter is het vooral de combinatie van de kleuren op de vloeren en muren die de totale indruk geven- en er is altijd meer muur- dan vloeroppervlakte! Ook met verlichting kunt u een ruimte groter doen lijken. Kortom: een donkere vloer woonkamer is geschikt voor elk interieur.

1. Rijke kleuren woonkamer

De combinatie van een donkere vloer woonkamer met texturen en rijke kleuren zorgt voor een gezellige en gastvrije uitstraling. Deze Moduleo Moods PVC vloer combineert de charme en klasse van het visgraatpatroon met een sterke aanwezigheid en intensiteit – een eerbetoon aan de klassieke Parijse stijl en elegantie.

2. Wit met een donkere vloer

Bij een donkere vloer woonkamer is het voor een harmonieus interieur belangrijk om houten meubels te kiezen die matchen bij de warmte van uw vloer. Hier zorgen de frisse, witte muren, het witte hout, de houten meubels en onze luxe Belakos Castello XL 0.55 PVC-vloer voor een perfecte combinatie. Deze vloer is namelijk voorzien van een uniek houtpatroon in superscherpte prints, wat een realistische en natuurlijke uitstraling creëert. De toplaag van polyurethaan zorgt er bovendien voor dat deze donkere vloer niet alleen water-, kras- en slijtvast is, maar ook nog eens vuilafstotend. 

3. Woonkamer met urban look 

De planken van ons Quick Step Majestic laminaat zien er niet alleen uit als een parketvloer, maar voelen ook nog eens zo! De houtnerven zijn namelijk bijna niet van echt te onderscheiden. Voor een verfijnde urban look, mix je deze vloer met verschillende texturen zoals leer, faux fur en fluweel en zachte, modderige tinten - denk grijs, 'greige,' taupe en salie. Match dit ten slotte met meubels van donker hout en natuurlijk staal.

4. Houd uw woonkamer in balans

Donkere houten vloeren in uw woonkamer kunnen ongelooflijk chique en verfijnd zijn, ze geven rijkheid en glans aan elke ruimte. Maar in combinatie met de verkeerde meubels en kleuren kunnen donkere vloeren een ruimte donker en zwaar maken. Houd het totale effect daarom elegant en licht door de donkere vloeren in balans te houden met meubels van verschillende texturen, witte meubels, hoge ramen, natuur en houten accenten die enkele tinten lichter zijn dan uw vloer. Zoals hier met onze duurzame Berry Alloc laminaat vloeren: een uniek assortiment donkere vloer woonkamer die eenvoudig te reinigen zijn en minimaal onderhoud vergen.


5. Moderne, luxe woonkamer

Onze Quickstep Ambient Click CL33 PVC vloeren met betonlook zijn ideaal als je een modern interieur met een donkere vloer woonkamer wilt creëren. Combineer de vloer met warme ‘greige’ muren en neutrale meubels in aardetinten voor een luxueuze uitstraling. Voeg ten slotte een hoogpolig tapijt toe, deze komen geweldig uit op donkere vloeren.


Bekijk onze aanbiedingen
Ja, ik kies voor een donkere vloer >

6. Creëer een rustieke uitstraling met uw vloer

Donkere vloeren kunnen worden gebruikt om een rustieke uitstraling in uw huis te creëren. Laat bijvoorbeeld de nerf van de vloer terugkomen in uw meubels en decoratie, zoals meubilair en vloerkleden met textuur. Onze Quickstep Arte vloer is hier perfect voor: deze vloer heeft een subtiele v-groef aan alle zijden, wat de vloertegels een extra luxe uitstraling en een authentiek gevoel geeft. Kies voor een combinatie van charme en duurzaamheid: deze prachtige grote tegels passen perfect in een modern interieur met een donkere vloer woonkamer.

7. Match de meubelpoten met uw vloer

U heeft niet altijd contrast nodig op donkere vloeren. Een eenvoudige manier om uw ruimte elegant en gebalanceerd te laten voelen, is door uw houten meubilair zo dicht mogelijk bij de kleur van uw donkere vloer woonkamer te matchen. Hier hebben wij onze Quickstep Eligna Wide laminaat vloer gecombineerd met lichte muren en de meubelpoten van het meubilair afgestemd op de vloer. Bovendien zorgen de toegepaste kleurschakeringen en de extra brede planken voor een natuurlijke en elegante uitstraling. Hierdoor komt het rustieke patroon helemaal tot zijn recht. 





8. Combineer organic nature met een donkere vloer

Ten slotte: haal de natuur in huis en ga voor de organische, rustgevende uitstraling van een boswandeling. Deze donkere houten tafel verdwijnt bijna tegen onze Balterio vloer, terwijl de witte sofa’s en planten juist opvallen. Deze laminaat vloer heeft de uitstraling en het geluid van een massieve parketvloer om het natuurgevoel compleet te maken. Frisse, witte muren en veel groen maken de look met een donkere vloer woonkamer compleet. 

Meer informatie over donkere vloeren?

Ons assortiment bevat een breed aanbod van donkere vloeren, daarom geven wij u graag nog meer informatie en advies over deze bijzondere vloeren. Bekijk de inspiratiepagina voor meer donkere vloeren of kom langs in een van onze vestigingen!

Wij verkopen alle A-merken

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging