100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Alles over de Quick-Step PVC-vloer: wat het is, waar te koop en hoe leg je het?

24 april, 2023 · PVC vloeren
Bent u op zoek naar een luxe PVC-vloer? Dan introduceren wij graag ons Quick-Step PVC-assortiment aan u. Het merk Quick-Step staat bekend om hun designvloeren in PVC, laminaat en hout. Om u goed voor te bereiden op uw aankoop, informeren wij u bij dezen over alle Quick-Step PVC-mogelijkheden. 

Wat is Quick-Step?

Het merk Quick-Step heeft jarenlange expertise op het gebied van vloeren en is daarom een verstandige keuze. De vloeren zijn stijlvol, eenvoudig te installeren en ze gaan lang mee. Quick-Step gaat dan ook altijd voor de hoogste kwaliteit en de mooiste producten, terwijl ze continu blijven innoveren in hun collecties en processen.

Kwaliteit Quick-Step

Alle Quick-Step PVC-vloeren hebben een beschermende toplaag waardoor ze watervast, kras- en vlekbestendig zijn. Daardoor zal je vloer er altijd even perfect uitzien als toen je hem net plaatste. De vloeren zijn tevens gemaakt van een hoogwaardige kwaliteit bestaande uit maar liefst vijf lagen met ieder hun functie, gemaakt van de beste kwaliteit grondstoffen en technieken. Dit maakt de vloeren stevig en duurzaam. Ze kunnen tevens gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming. Met Quick-Step bent u dus verzekerd van puur gemak, gecombineerd met uitzonderlijke kwaliteit.


Quick-Step designs

Naast de hoogwaardige kwaliteit besteedt Quick-Step ook veel aandacht aan het design van hun vloeren. Zo zijn de PVC-vloeren voorzien van gedetailleerde texturen wat voor een luxe uitstraling zorgt die fijn is om op te lopen en zacht en warm aanvoelt. Ook hun naturelle designs zijn vrij divers, u kunt er van alles in terugvinden: van natuurlijke steen- en houtmotieven tot verschillende tinten donker of licht. Bekijk bijvoorbeeld de tegelmotieven van de Ambient serie, de zeer luxe Balance serie of de Pulse serie met extra lengte en extra breedte. Zo is er voor ieder interieur wat wils.

Quick-Step onderhoud

Een Quick-Step PVC-vloer is perfect als u een hygiënische vloer wilt die weinig onderhoud vergt. Zo kunt u deze gewoon nat dweilen, wat bij een laminaatvloer bijvoorbeeld niet mogelijk is. Om uw PVC-vloer goed te onderhouden, hoeft u deze niet om de paar jaar intensief te behandelen zoals bij een parketvloer. Het enige waar u bij een PVC-vloer rekening mee moet houden, is dat deze jaarlijks in de polish moet worden gezet. Dit wordt u lang niet overal verteld, maar hier behoudt u de mooie staat van uw vloer. Gelukkig is dit geen grote klus: u vermengt de polish met water, dweilt de vloer ermee en u bent weer verzekerd van een prachtige vloer. Ideaal voor bijvoorbeeld in de keuken en badkamer. Laminaat is uiteraard ook spetterproof, maar als er bijvoorbeeld een vaas water omvalt, neemt u met PVC een veiligere keuze. Voor de douchecabine raden wij een PVC-vloer echter wel af. Dit in verband met de vele chemicaliën die daar gebruikt worden.

Bekijk onze aanbiedingen                     Ja, ik kies voor Quick-Step PVC

Klik en plak PVC

Binnen het Quick-Step PVC-assortiment is er veel mogelijk om de perfecte vloer voor uw interieur te vinden. Vooral omdat ze de gehele collectie in zowel klik-PVC als plak-PVC aanbieden. Waar je bij veel merken toch een beetje moet uitzoeken welk product in welke type wordt aangeboden, biedt Quick-Step alles in beide opties aan. Bent u benieuwd naar de verschillen tussen deze twee PVC-vloeren? Lees dan onze Plak PVC of klik PVC blog om uw keuze te vergemakkelijken.

Hoe leg je een Quick-Step PVC-vloer?

Quick-Step PVC-vloeren zijn zeer dun en eenvoudig te plaatsen. Het verlijmen van de Quick-Step PVC Glue vloeren gaat te werk zoals elke ander plak-PVC. Dit is puur vakwerk en alleen geschikt voor geheel geëgaliseerde ondervloeren. Kiest u voor de Click series, dan bent u bij dit merk verzekerd van puur gemak. Het leggen van de vloer met het gepatenteerde Uniclic Multifit-kliksysteem is vrij eenvoudig. Ook als u niet gewend bent om vloeren te leggen, is het een fijn systeem om mee aan de slag te gaan. Het kan gebeuren dat u soms gebruik moet maken van een aantikblokje aan de kop z’n kanten, maar dat is iets wat u bij vrijwel elke vloer nodig zal hebben.

Nieuw: Rigid Click

Sinds kort heeft Quick-Step een nieuwe serie: Rigid Click. Met deze Rigid PVC-vloeren is er nu een oplossing voor elk type ondervloer: geëgaliseerd, onregelmatig of heel onregelmatig. Het betreft een nieuw soort technologie binnen de Klik PVC’s. Dit is dan ook een erg goed product, want de kans op werking is heel klein: de vloer zet zich wel uit op het moment van leggen, maar na verloop van tijd zal dat niet meer gebeuren. Ook problemen zoals verkleuring en het opbollen of uitzetten van de vloer indien deze in aanraking komt met een hoge temperatuur zijn met de Rigid Click verleden tijd.

Waar te koop?

U kunt de gehele Quick-Step PVC-collectie bij ons in het assortiment terugvinden. Zowel online in onze webshop als in één van onze showrooms. Wij staan u graag bij om al u vragen te beantwoorden.

Meer informatie over Quick-Step PVC?

Ons team van experts geeft u graag nog meer informatie en advies zodat u de beste keuze voor uw interieur kunt maken. U bent van harte welkom in één van onze showrooms.

Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging