100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Wat kost laminaat leggen per m2? Dit zijn de prijzen per soort!

24 april, 2023 · Hoofdcategorie
 Wat kost het om laminaat te leggen? Daar is lastig een eenduidig antwoord op te geven. Er zijn tegenwoordig zoveel soorten laminaat dat de prijzen flink variëren. Als u een vloer gaat leggen wilt u natuurlijk wel weten hoeveel dit per vierkante meter gaat kosten. In deze blog geven we u een prijsindicatie van de verschillende soorten laminaat, zodat u een prijsoverzicht heeft van de laminaat per m2. Als u meer wilt weten over het prijsverschil tussen PVC, laminaat en houten vloeren, lees dan meer in dit artikel.

Kosten laminaat per m2

De meest duidelijke onderscheiding die u in laminaatsoorten kunt maken, is het hout waar het van gemaakt is. Laminaat is gemaakt van composiet materiaal, wat betekent dat het is opgebouwd uit verschillende materialen. Het soort hout dat is gebruikt, heeft invloed op de kwaliteit en het uiterlijk van de vloer en dus ook op de prijs per m2. We bespreken de meest voorkomende houtsoorten. Vind hier de mooiste aanbiedingen van laminaat vloeren en maak gebruik van onze legservice! 

Eiken

Veruit de meest voorkomende houtsoort in laminaat is eikenhout. Dit betekent ook dat u eikenhout in vrijwel alle prijsklassen kunt vinden. Het is dus lastig om precies te zeggen wat het per vierkante meter kost. De goedkoopste eiken laminaatvloeren gaan al vanaf €17,95 per m2 over de toonbank. De prijs kan oplopen tot ongeveer €39 per m2.

Beuken

Beukenhout komt al een stuk minder vaak voor dan eiken. Voor beuken is het dan ook makkelijker om een prijs per m2 te geven. Laminaatvloeren gemaakt met beuken kosten meestal rond de €25 per m2. Zo kost deze laminaatvloer van Parador €19,95 per m2. De hoogte van de prijs wordt ook beïnvloed door de v-groef die de vloer heeft. Later in de blog gaan we verder in op de kosten van een v-groef.

Iep

Ook de selectie van iepen vloeren is klein genoeg om een gemiddelde prijs vast te stellen. Net zoals de beuken laminaatvloer kost een iepen laminaatvloer zo’n €20 per m2. Er zijn echter ook goedkopere varianten te vinden.
Egger laminaat is een goede keuze!

Bodemprijzen! Wij checken de huidige internet prijzen.

Grenen

De laatste houtsoort die we bekijken is grenen. Deze soort is misschien minder populair dan eiken en beuken, maar zeker niet minder mooi. De Nordic Grenen van Douwes Dekker kost u €21,95 per vierkante meter en is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.

Kosten laminaat per m2 voor extra eigenschappen

Sommige laminaat eigenschappen kunnen voor extra kosten zorgen. Hieronder bespreken we drie populaire en veel voorkomende eigenschappen en hun invloed op de kosten per m2.

Gebruiksklasse

De gebruiksklasse van laminaat geeft aan hoe slijtvast de vloer is. Het is dan ook logisch dat de gebruiksklasse invloed heeft op de prijs per m2 voor laminaatvloeren. De vuistregel luidt: hoe slijtvaster de vloer, hoe hoger de prijs.

Kies echter niet lukraak voor de vloer met de laagste gebruiksklasse, omdat deze het goedkoopst is. Bedenk goed welke klasse u nodig heeft. Voor ruimtes met veel voetverkeer zoals een hal of een woonkamer is meestal gebruiksklasse 32 aan te raden.

Visgraat

Laminaatplanken hoeven niet altijd evenredig aan elkaar te liggen, u kunt ze ook op andere creatieve manieren leggen. Een populaire alternatieve legwijze is de visgraat, waarbij planken onder een hoek van 45 graden in elkaar “geweven” worden.

Vroeger was een visgraatvloer een teken van rijkdom. Tegenwoordig is de visgraat gelukkig een stuk toegankelijker. Toch betaalt u meestal een paar euro extra per m2 als u kiest voor deze legwijze.

De Parador serie heeft prachtige visgraat laminaat

V-groeven

Om uw laminaatvloer wat extra karakter te geven, kunt u voor een randafwerking kiezen. Dit noemen we v-groeven. Hoewel deze afwerking uw vloer een mooie klassieke look geeft, maakt dit de vloer meestal ook duurder.

Als we bijvoorbeeld terugkijken naar de iepen vloer die we eerder al bespraken, zien we dat er ook een variant is met een v-groef aan vier kanten. Voor deze randafwerking betaal je bijna €3 per vierkante meter extra.

Laminaat leggen kosten per m2

Wat het per m2 kost om laminaat te leggen, kan dus verschillen door de eigenschappen van de vloer. Houd tijdens uw berekening ook rekening met de overige kosten die komen kijken bij het leggen van een laminaatvloer. Denk bijvoorbeeld aan de ondervloer, de plinten en de kosten die erbij komen kijken als u de vloer door professionals laat leggen. Met alleen het laminaat bent u er nog niet. 

Let op: u kunt profiteren van van de speciale aanbiedingen van de vloeren en voordelige legkosten!

Laminaat laten leggen kosten

Deze kosten zijn op twee manieren laag te houden, namelijk via de legservice of via de aanbiedingen pagina.

Laminaat kopen

Hopelijk heeft u na het lezen van deze blog een beter idee van hoeveel laminaat per vierkante meter kost en wat de legkosten hiervan zijn. Nu u weet wat u kunt verwachten, bent u klaar om uw laminaat in te kopen en uw vloer te (laten) leggen. Kom langs in een van onze showrooms.


Bekijk onze top 25 laminaat vloeren

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk de laminaat vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging