100.000 m2 op voorraad
Vanaf €250,- gratis bezorgd
Voordelig & vakkundig
De laagste prijs garantie
4.89/5.00 Uitstekend

Laminaat

Zoekt u een vloer die eenvoudig bij te houden is? Overweeg dan een vloer van laminaat. Laminaatvloeren zijn namelijk gemakkelijk te onderhouden. Daardoor zijn ze uitermate geschikt als vloer voor uw woning. Lees meer...

Categorieën

Bekijk onze top 25 vloeren!

Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.

Bekijk onze top 25 vloeren

Toch nog hulp nodig?

Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.

Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestiging
Stedelijk XL Sand Stone
Vanaf € 27,95 per m2 27.95 EUR
Stedelijk XL Rusty Stone
Vanaf € 27,95 per m2 27.95 EUR
Stedelijk XL White Stone
Vanaf € 27,95 per m2 27.95 EUR
Stedelijk XL Grey Stone
Vanaf € 27,95 per m2 27.95 EUR
Stedelijk XL Gold Stone
Vanaf € 27,95 per m2 27.95 EUR
Stedelijk XL Terra Stone
Vanaf € 27,95 per m2 27.95 EUR
Industriële Tegels Beton Zwart
Vanaf € 46,95 per m2 46.95 EUR
Industriële Tegels Wit Gemarmerd
Vanaf € 46,95 per m2 46.95 EUR
Industriële Tegels Beton Steen
Vanaf € 46,95 per m2 46.95 EUR
Industriële Tegels Grijs Graniet
Vanaf € 46,95 per m2 46.95 EUR
Industriële Tegels Steen Grijs
Vanaf € 46,95 per m2 46.95 EUR
Industriële Tegels Wit Gezoet
Vanaf € 46,95 per m2 46.95 EUR
Industriële Tegels Wit Marmer
Vanaf € 46,95 per m2 46.95 EUR
Industriële Tegels Beton Grijs
Vanaf € 46,95 per m2 46.95 EUR
Steden Visgraat Eiken Natuur
Vanaf € 29,95 per m2 29.95 EUR
Steden Visgraat Natuur Donker
Vanaf € 29,95 per m2 29.95 EUR
Steden Visgraat Grijs Eiken
Vanaf € 29,95 per m2 29.95 EUR

Laminaat 

Zoek je een nieuwe vloer die eenvoudig bij te houden is? Overweeg dan een vloer van laminaat. Laminaatvloeren zijn namelijk gemakkelijk te onderhouden. Daardoor zijn ze uitermate geschikt als vloer voor je woning.

(Lees verder)

Laminaat

Laminaat heeft de uitstraling van een echte parketvloer, maar met de praktische voordelen van een laminaatvloer. De mooiste laminaatvloeren vind je uiteraard bij Laminaat en Parket. Kom gerust langs in een van onze filialen om een kijkje te nemen in ons uitgebreide assortiment vloeren.

Laminaat en laminaatvloeren – wat is het eigenlijk?

Eerst zullen wij even kort laminaat toelichten, omdat er soms enige verwarring heerst over deze vorm van vloerbedekking. Laminaat bestaat uit een composiet plaatmateriaal. Composiet materiaal is altijd gemaakt uit verschillende bestanddelen. Dit is een van de verschillen met bijvoorbeeld een PVC vloer. De onderdelen vormen de verschillende laagjes waaruit laminaat bestaat. Hierdoor heeft deze vorm van vloerbedekking wat andere eigenschappen. Kortom, dankzij de unieke samenstelling van laminaatvloeren kent het andere voordelen dan vloeren die uit één materiaal bestaan, zoals een PVC vloer.

Wil je misschien laminaat kopen, maar twijfel je nog tussen de opties? Lees dan ook eens ons blogartikel Wat is duurder: Laminaat, PVC vloer of houten vloer?

Onderhoudsvriendelijke vloer voor intensief woongebruik

Laminaatvloeren zijn zeer geschikt voor intensief woongebruik en hebben een speels karakter. We hebben diverse kleuren beschikbaar. Zo hebben we grijs natuurlijk-ogend laminaat, zoals grijs eiken en of wit eiken, wat de vloer een prachtige uitstraling geeft. Ook bruin eiken laminaat met een landelijke uitstraling is een mooie optie voor je interieur.

Naast verschillende kleuren hebben we ook diverse soorten laminaat. Bijvoorbeeld laminaat met een V-groef of een voelbare houtstructuur. De V-groef draagt bij aan het realistische uiterlijk van het laminaat en simuleert de uitstraling van echt houten vloeren. Dankzij de voelbare houtstructuur krijgt het laminaat een tastbare textuur die het nog realistischer maakt.

Bij het kopen van laminaatvloeren is het handig om te letten op de laagste prijsgarantie en de mogelijkheid om bijpassende plinten te bestellen. Er zijn veel verschillende soorten laminaat verkrijgbaar die passen bij diverse interieurstijlen, van industrieel tot landelijk. Wij helpen je graag bij het maken van je keuze.

Betere kwaliteit laminaatvloeren

Tegenwoordig heb je al een laminaatvloer van topkwaliteit tegen betaalbare prijzen. Laminaat kopen is daardoor een aantrekkelijke keuze. De eigenschappen van laminaat zijn steeds beter, dankzij de voortdurende ontwikkelingen in de branche. Hierdoor is het mogelijk om realistische houtmotieven met eventueel een V-groef en zelfs een voelbare houtstructuur te realiseren. Het resultaat van deze ontwikkeling is dat de authentieke decors bijna niet meer te onderscheiden zijn van echt hout. Wil je laminaat kopen? Dan kun je nu genieten van de voordelen van hoogwaardige laminaatvloeren die niet alleen duurzaam zijn, maar ook een authentieke uitstraling bieden. Geen wonder dat laminaat tegenwoordig zo populair is.

Ontzettend veel keuze in laminaatvloeren

Dankzij die ontwikkelingen van de afgelopen jaren is er nu ontzettend veel keuze in laminaat. Laminaatvloeren met knoesten, spijkergaten of nerven – het is tegenwoordig allemaal mogelijk. Dat komt goed van pas als je laminaat voor je huis wilt uitzoeken. Een nieuwe laminaatvloer in een woning moet uiteraard verwelkomend aanvoelen en een uiting zijn van je smaak. Door het enorme aanbod kun je altijd mooi laminaat kopen dat bij je interieur past. Bovendien zijn deze laminaatvloeren gemakkelijk aan te passen en geheel naar eigen smaak te selecteren. Hierdoor is je laminaat ook nog eens uniek.

Wat zijn de voordelen van laminaat?

Laminaat is een populaire keuze als vloerbedekking en biedt vele voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren:

  • Duurzaam: Laminaat is zeer duurzaam en slijtvast, wat betekent dat het jarenlang meegaat en bestand is tegen dagelijks intensief gebruik. Dit maakt het een perfecte keuze voor gezinnen met kinderen of huisdieren.

  • Gemakkelijk te onderhouden: Laminaat is bestand tegen vlekken en kan eenvoudig worden gereinigd met een vochtige doek of stofzuiger. Je hoeft het niet te schuren, oliën of verven, wat betekent dat het weinig onderhoud vereist en kostenbesparend is op de lange termijn.

  • Veelzijdig: Laminaat is verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen, waardoor het past bij elke interieurstijl. Of je nu gaat voor een warme houttint of een strakke, moderne look, er is altijd wel een laminaatvloer die bij je smaak en stijl past.

  • Betaalbaar: Laminaat is zeer betaalbaar in vergelijking met andere soorten vloeren, zoals hardhout of tegels. Het is een geweldige optie voor mensen met een beperkt budget, die toch een mooie en duurzame vloer willen hebben. Wij bieden goedkoop laminaat aan en hebben vaak laminaat aanbiedingen. Als je op zoek bent naar een voordelige laminaatvloer, dan ben je bij Laminaat en Parket aan het juiste adres.

Welke nadelen heeft laminaat?

Laminaat is een populaire keuze voor vloerbedekking in veel huizen vanwege de betaalbaarheid en duurzaamheid. Ga je laminaat kopen, dan is het ook verstandig om bij de mogelijke nadelen stil te staan. Om je te helpen met het maken van de juiste keuze voor je vloer, lichten wij deze hieronder toe:

  • Minder vochtbestendig: Laminaat is niet zo goed bestand tegen vocht als andere soorten vloerbedekking, zoals tegels of vinyl. Dit betekent dat als er water op de vloer terechtkomt, het laminaat kan opzwellen en beschadigd kan raken. Dit maakt het minder geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes, zoals de badkamer.

  • Slijtage bij langdurig en intensief gebruik: Hoewel laminaat duurzaam is, kan het bij langdurig en intensief gebruik wel krassen en slijtplekken vertonen. Dit kun je voorkomen door te vermijden dat scherpe objecten op de vloer krassen, bijvoorbeeld door beschermkussentjes onder meubelpoten te plaatsen.

  • Installatie kan lastig zijn: Het installeren van laminaat vereist wat inspanning en vaardigheid om het goed te doen. Het is belangrijk om de juiste laminaat ondervloer te gebruiken om te voorkomen dat het laminaat gaat bewegen of vervormen, wat kan leiden tot problemen met de installatie en het uiterlijk van de vloer. Uiteraard kun je ook gebruikmaken van onze legservice.

Soorten laminaat

Laminaat is beschikbaar in verschillende soorten, waaronder tegel-, kunststof-, glanstype-, mat- en visgraatstructuren. Elke soort heeft unieke eigenschappen en is geschikt voor verschillende soorten vloeren:

  • Tegel: De tegellaminaat heeft het uiterlijk van een betegelde vloer en is ideaal voor keukens en badkamers. Tegel-laminaat is gemaakt van een kunststof soort materiaal en zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. In ons assortiment vind je diverse tegel-laminaatvloeren.

  • Visgraat: Visgraatlaminaatvloeren zijn populair vanwege hun klassieke uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende lengte planken. Dit soort vloer is geschikt voor verschillende soorten interieur en ziet er geweldig uit in een traditioneel of modern huis.

  • Glans: Glanstype laminaat heeft een glad oppervlak en hebben een hoogglans afwerking. Mat laminaat daarentegen heeft een natuurlijke uitstraling en voelt zacht aan. Beide soorten laminaat zijn verkrijgbaar in diverse structuren en zijn geschikt voor verschillende soorten interieur.

  • Klik: Klik laminaat is ontworpen voor eenvoudige installatie. Het heeft een klikverbinding aan de lange zijde van de plank. Het is een populaire keuze voor doe-het-zelvers die op zoek zijn naar het juiste laminaat voor hun huis.

  • V-groef: Heb je interesse in een vloer met een natuurlijke look? Dan is V-groef laminaat wat voor u. V-groef laminaat is erg populair, omdat de subtiele groef benadrukt dat de vloer samengesteld is uit meerdere delen. Hierdoor creëer je met V-groef laminaat gemakkelijk een uitstraling die lijkt op echte houten vloeren. Daarnaast is dit type laminaat erg gebruiksvriendelijk en slijt het zelfs minder snel dankzij de groef.

Als je op zoek bent naar een vloer die lijkt op een echte houten vloer, maar die wel betaalbaar is, dan is laminaatvloer een goede keuze. Het heeft een natuurlijke uitstraling en is verkrijgbaar in verschillende lengte planken en talloze structuren. Bij ons vind je laminaat voor elk type huis en interieur.

Hoe kies je een laminaatvloer?

Laminaatvloeren zijn tegenwoordig ontzettend populair en passen bij verschillende interieurstijlen. Zo is laminaat met een semi-glansafwerking perfect voor een industrieel interieur, waarin strakke lijnen en ruwe materialen centraal staan. Ook de lengte van de plank en het type vloer zijn belangrijk om rekening mee te houden. Planken van een bepaalde lengte kunnen bijvoorbeeld beter passen bij een bepaalde ruimte of stijl, terwijl het type vloer de uitstraling van de hele kamer kan bepalen.

Of je nu op zoek bent naar een laminaatvloer voor je woonkamer, slaapkamer of keuken, er is altijd een mooie laminaatvloer te vinden die past bij je interieur. Met een breed assortiment aan mogelijke kleuren, patronen en texturen is er voor elke smaak en stijl wel een mooie laminaatvloer te vinden. Kies je voor een warme houttint of juist een strakke, moderne look, een mooie laminaatvloer? Elke keuze kan de sfeer van je hele huis bepalen.

Zo kies je een laminaat ondervloer

Een mooie laminaatvloer kan een kamer transformeren en er direct stijlvoller uit laten zien. Het is echter belangrijk om te onthouden dat een goede ondervloer nodig is voor een mooi eindresultaat. Een ondervloer zorgt ervoor dat je het laminaat goed kunt leggen en dat het geluid van het lopen op de vloer wordt gedempt. Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de juiste laminaat ondervloer:

  • Geluidsdemping: Als je in een appartement woont en onderburen heeft, is de geluidsdemping van de ondervloer een belangrijke factor. Kies voor ondervloeren met een demping van minstens 10 dB.

  • Vochtbestendigheid: Als de ruimte gevoelig is voor vocht, zoals een keuken, selecteer dan een ondervloer die vochtbestendig is om te voorkomen dat vocht het laminaat aantast. Sommige ondervloeren hebben een ingebouwde vochtbarrière.

  • Egalisatie: Als de ondervloer ongelijk is of kleine oneffenheden heeft, kies dan een ondervloer die helpt om het laminaatvloeroppervlak glad en gelijkmatig te maken. Dit zorgt voor een betere plaatsing en een mooier eindresultaat.

  • Type vloer en vloerverwarming: De keuze van de ondervloer hangt af van het type vloer dat je gaat leggen (bijvoorbeeld laminaat of hout) en of je vloerverwarming overweegt. Sommige ondervloeren zijn geschikt voor vloerverwarming.

Handig om rekening mee te houden

Laminaat is een veelzijdige vloerbedekking die tegenwoordig in veel huizen wordt gebruikt. Het is verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, waaronder extra breed laminaat, betonlook laminaat en lichtgrijs eiken laminaat. Bovendien is het verkrijgbaar met verschillende soorten groeven, zoals de populaire V-groef of de smalle V-vormige groef. Een V-groef geeft de vloer een natuurlijke uitstralingen benadrukt de voelbare houtstructuur.

Wil je een laminaatvloer kopen? Houd dan rekening met de volgende punten:

  • Juiste ondervloer: Om ervoor te zorgen dat je nieuwe laminaatvloer lang meegaat, is het belangrijk om de juiste ondervloer te kiezen. Een goede ondervloer beschermt het laminaat tegen vocht en zorgt voor extra isolatie.

  • Formaten: Als je op zoek bent naar een laminaatvloer die geschikt is voor een drukke huishouden, dan is het 4/9-21 formaat een goede keuze. Dit formaat is duurzaam en slijtvast, waardoor het bestand is tegen zware belasting. Met 59/83-130 laminaat kun je een grote ruimte optisch vergroten. Dit formaat is perfect voor een moderne inrichting en kan worden gecombineerd met verschillende soorten meubels.

  • Industrieel design: Ben je op zoek naar een laminaatvloer die perfect past bij een industrieel interieur? Dan is betonlook laminaat de juiste keuze. Het biedt een ruwe en robuuste uitstraling, terwijl het toch warm en comfortabel aanvoelt.

Alleen de beste merken laminaat

Er zijn momenteel erg veel soorten laminaat op de markt. Bij Laminaat en Parket hebben wij alleen de beste merken in ons assortiment. Hieronder vallen namen zoals:

Zo vind je altijd laminaat dat geheel naar smaak is. Bovendien ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit laminaat. Bent u op zoek naar een specifiek product of soort laminaat, maar kun je deze niet zo snel vinden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Laminaat leggen?

Heb je een prachtige vloer uitgekozen? Dan sta je voor een belangrijke beslissing: ga je het zelf leggen of besteed je het uit? Of je nu licht eiken laminaat of wit laminaat neerlegt, het kan een uitdaging zijn als je het nog nooit gedaan hebt. Het vereist nauwkeurigheid, geduld en kennis van de juiste installatietechnieken. Onjuist gelegd laminaat kan leiden tot problemen zoals kieren, geluidsoverlast en vroegtijdige slijtage. Als je twijfelt over je vaardigheden of als de ruimte complexe vormen of obstakels heeft, kan het verstandig zijn om professionele hulp in te schakelen om ervoor te zorgen dat het laminaat correct wordt gelegd. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor laminaat dat gemakkelijk te monteren én te onderhouden is, zoals ons handige kliklaminaat.

Laminaat en Parket legservice

Ben je niet zo handig in het leggen van een vloer? Dan kun je gebruik maken van de Laminaat en Parket legservice. Wij leggen dan de gehele laminaatvloer voor jou. Zo heb je daar geen omkijken meer naar. Als je meer wilt weten over de prijs per m2 om een laminaat vloer te laten leggen, lees dan onze blog Wat kost laminaat leggen per m2?

Als je nog vragen hierover hebt hierover of meer informatie wilt over laminaat kopen of over iets anders, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Schroom niet, wij helpen je namelijk graag! Daarnaast ben je ook van harte welkom in een van onze filialen.